Dette fremkom under formannskapsmøtet 15. januar.

– Et nytt mottak i Kvinesdal vil være et ordinært mottak for familier, par og enslige voksne. UDI ber om 150 plasser. De generelle konkurransereglene gjør at kapasiteten i driftsperioden kan økes innenfor 40 prosent av avtalens verdi. Avtalen inngås for seks år med opsjon på forlengelse i to pluss to år. Avtalen vil ha en oppsigelsesfrist på 12 måneder, skriver Link.

Internatskole

Link planlegger å i videreføre mye av driften i samme bygningsmasse som ble benyttet av Lopex AS ved forrige mottak i Kvinesdal. Halvparten av plassene vil være i den tidligere internatskolen i Sarons Dal, mens den øvrige halvparten vil være innleide leiligheter og hus i kommunen.

– En slik eiendomsmasse vil gi mottaket den fleksibilitet og kapasitet som UDI ber om. Den tidligere internatskolen i Sarons Dal gjennomgår i disse dager en betydelig oppgradering med tanke på fremtidig utleie. Dette gjøres av Troens Bevis, uavhengig av deltakelse i anbudskonkurranse om drift av basismottak for UDI, blir det fremholdt fra Link sin side.

Den tidligere internatskolen i Sarons Dal gjennomgår i disse dager en betydelig oppgradering med tanke på fremtidig utleie

Frp skeptisk

Den eneste representanten i formannskapet som ytret skepsis til dette, fra Frps Arne Rygh.

– Jeg er ikke imot at vi skal hjelpe folk, men 150 personer er altfor mye. Jeg har også vært i kontakt med folk som «sier de har sett episoder i bygda» og som sier de husker hvordan det var sist, og da var det langt færre, omlag 80 personer.

Jeg er ikke imot at vi skal hjelpe folk, men 150 personer er altfor mye

Han uttalte også at det var eksempler på narkotika og vold. At Kvinesdal ikke lenger har eget lensmannskontor var også et poeng Rygh trakk fram i sin argumentasjon mot et slikt mottak.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug mente det var riktig å si ja til å ta i mot. Det samme gjorde blant andre APs Odd Omland.

– Jeg skal være kort, jeg støtter ordførerens syn, sa Omland blant annet.