Mattilsynet (avdeling Agder) pålegger derfor Kvinesdal kommune om å revidere prøvetakingsplanen til alle kommunens vannforsyninger, slik at den oppfyller drikkevannsforskriftens krav til prøvefrekvens og analyseparametre for drikkevannsprøver i prøvegruppe B.

Dette fremkommer i en rapport, etter at tilsynet hadde gjennomført inspeksjoner ved vannverkene 12. september. Brev med varsel om vedtak ble oversendt 24. september.

– Vi har ikke fått opplysninger som endrer grunnlaget for vedtaket vi forhåndsvarslet. Vi fatter derfor vedtak i samsvar med varselet. Vi ber om at revidert prøvetakingsplan vedlegges tilbakemeldingen til Mattilsynet. Vedtaket er fattet med blant annet hjemmel i drikkevannsforskriften § 19 (prøvetakingsplan), påpekes det.

Mattilsynet understreker at drikkevannsforskriften setter minstekrav til antall prøver som skal tas av drikkevannet. Prøveplanen skal inkludere minstekravene til råvannsprøver og minstekravene til drikkevannsprøver.

– Prøvetakingsplanen skal vise antall prøver totalt og for hvert uttakspunkt, hvor prøvene skal tas, når de skal tas og hvilke parametere hver prøve skal analyseres for. Vannverkseieren skal sikre at prøvetakingsplanen er oppdatert og følges. Vedtaket bes oppfylt innen 10. desember 2019, understrekes det fra Mattilsynet.