– Jeg ønsker å frigjøre tid og kapital til nye prosjekter. Hva slags prosjekter det er snakk om må vi komme tilbake til, sier Gabriel Løland.

Han vil selge Knøtten Kro AS, som består av spisestedet og bakeriet. Bygningene er et annen driftsselskap, og er ikke til salgs i denne omgang.

– Jeg har ikke noe tidsperspektiv for gjennomføring av salg. Nå får tiden vise om det dukker opp noen interessenter. Hvis ingen er interessert, driver jeg videre selv, sier Løland.

– Veldrevet spisested i Lyngdal sentrum. 65 sitteplasser, take away, catering, eget produksjonsbakeri.

Slik beskriver Løland spisestedet han nå vil selge i salgsannonsen på Finn.no.

Millionomsetning

Driftsselskapet Knøtten Kro AS er heleid av Løland. Regnskapene for perioden 2012–2016 viser at det populære gatekjøkkenet i Alleen har hatt en jevn omsetning på rundt 10 millioner kroner i året.

Driftsresultatet for 2016 viser et overskudd på 1.098.000 kroner. Overskuddet har blitt jevnt mindre siden toppåret 2013 da det var på drøyt 1,8 millioner kroner. Selskapet har for tiden 21 ansatte.

– Jeg er godt fornøyd med driften. Det har gått veldig bra; det er ikke derfor jeg vil selge, sier Gabriel Løland.

Vurderte salg

Det er ikke første gang han forsøker å selge Knøtten Kro. Det gjorde han også i 2009. Den gang var han klar på hva premissene for salget måtte være.

– Jeg selger ikke til hvem som helst. Kjøper må være en kapitalist som ønsker å føre stafettpinnen videre. Det er et punkt som er viktig for meg å få inn i en salgskontrakt, påpekte Løland til Farsunds Avis lørdag 26. september 2009.

Snart 30 år

– Dette med kapital gjelder fortsatt; det er bare å se på prisen jeg ønsker, sier Løland nå.

Knøtten Kro er et tradisjonsrikt gatekjøkken som er snart 30 år gammelt. De startet opp i 1989. Den gang holdt de til i tilknytning til en bensinstasjon. I 2001 flyttet spisestedet over i Skolegata i Lyngdal sentrum der de fortsatt holder hus.

Foruten gatekjøkkenet driver Knøtten Kro AS eget produksjonsbakeri, og leverer blant annet pitabrød til Norsk Storkjøkken som distribuerer pitabrødet videre. Selskapet har også i en tid drevet gatekjøkken i Farsund.