Dermed er 58 personer (41 menn og 17 kvinner) eller 1,9 prosent av arbeidsstokken uten jobb i Kvinesdal.

Lister for øvrig

I Listerregionen er arbeidsledigheten størst i Flekkefjord, hvor 139 personer er helt uten arbeid, noe som er en økning på 31 personer fra måneden. Dette skyldes blant annet situasjonen på Simek, som har sagt opp 150 ansatte.

I Farsund er tilsammen 104 personer registrert som helt arbeidsledige, noe som tilsvarer 2,1 prosent av arbeidsstokken. Arbeidsledigheten her har derimot gått ned med 18 personer den siste måneden.

Lavest ledighet i Lister finner vi i Hægebostad, hvor elleve personer, samtlige menn, er registrert som helt ledige. Dette er en nedgang på to person er den siste måneden. I Audnedal er ledigheten på 1,3 prosent eller 12 personer, en nedgang på seks personer den siste måneden.

I Lyngdal er 60 personer registrert som helt arbeidsledige hos NAV, noe som tilsvarer 1,4 prosent av arbeidsstokken. Her har også nedgangen vært størst med 26 færre ledige.

– Hyggelig utvikling

For hele Vest-Agder viser statistikken fra NAV at det per utgangen av mai er 2168 personer som er registrert som helt arbeidsledige i fylket, en nedgang på 242 personer. På fylkesbasis er dermed 2,3 prosent av arbeidsstokken registrert som helt arbeidsledige.

– Vi er det fylket i landet, foruten Rogaland, som har størst nedgang i ledigheten sett opp mot samme periode i fjor. Det er 21 prosent færre ledige nå enn i mai 2017. Det er en særdeles hyggelig utvikling, sier avdelingsdirektør i NAV Vest-Agder, Per Lund, ifølge en pressemelding.

Bruttoledigheten, som består av summen av helt ledige pluss de som er ordinære tiltaksdeltakere, utgjør 2907 personer, noe som er 3,1 prosent av arbeidsstyrken.

Han registrerer også en nedgang i svært mange bransjer

– Det er nedgang i svært mange bransjer. Vi registrerer en nedgang på 46 prosent innen ingeniør- og ikt-fag i forhold til samme tid i fjor. I tillegg er det betraktelig færre ledige i industrien og i bygg og anlegg. Denne positive utviklingen gjenspeiles også i NAVs bedriftsundersøkelse som viser at bedriftene i Vest-Agder er blant de mest optimistiske i landet, sier Lund.