Ifølge Visit Knaben har skientusiaster på Knaben satt i stand det nye skirennet Knabenlåmi førstkommende lørdag.

I utgangspunktet skulle det tradisjonsrike 53 kilometer lange rennet Sesilåmi gått av stabelen fra Brokke i Setesdal til Sinnes i Sirdal på lørdag. Men av hensyn til villreinen i området, ble dette avlyst i år.

Ildsjeler på Knaben kastet seg dermed rundt for å arrangere Knabenlåmi, for første gang. Lørdag formiddag blir det et uformelt turløp på 15 og 30 kilometer, som velges av den enkelte. Starten skjer ved leirskolen.

Når det gjelder stilarten det skal gås i, så snakker vi om klassisk, og det er fellesstart. Matstasjoner er opprettet ved passering 15 kilometer og ved målgang.

Løypetraseen går via Sanden og Gamleveien (husmorløype ganger to, eventuelt fjellløype (væravhengig). Før løpet vil arrangørene også ha et løypekart klart, og som vil bli produsert for løpet. Ifølge arrangørene blir det ingen deltakeravgift..

– Alle går på eget ansvar. Vi rigger ned cirka fire timer etter start, påpekes det fra Visit Knaben.

– Dette er et uformelt turrenn hvor de som ønsker de og har konkurranseinstinkt kan få tatt tiden. Men først og fremst skal det være et åpent arrangement for alle, og hvor mulighetene for å gå på ski i de flotte turløypene er i fokus, påpeker initiativtakerne Kjetil Samuelsen og Geir Andersen.

I Facebook-innlegget kommer det i tillegg fram at de trenger to frivillige som tidtaker og bålsjef.

– Værforbehold, avsluttes innlegget med.