Redaktør Kristen Munksgaard i avisen Agder mener Camilla Bruno Dunsæd har klart å spille begge roller, både som rådmann og styreleder.

— Det er ikke noen god følelse å kjenne på at jeg ikke kan vise meg ute om kvelden, sier Bruno Dunsæd åpenhjertig i et intervju med Agderposten.

Hun forteller imidlertid at hun ikke har vurdert å trekke seg tilbake, selv når det har stormet som verst.

Mistillit

I februar vurderte blant annet Kvinesdal Frp å stille mistillit mot sin egen rådmann, da hun som styreleder i sykehuset ikke sikret føde- og akuttavdelingene i Flekkefjord med sin dobbelstemme.

Styret for Sørlandet sykehus vedtok tidligere i år at landsdelen skal ha tre sykehus i fremtiden (Arendal, Kristiansand og Flekkefjord) og at Kristiansand skal være hovedsykehus.

Likevel er det usikkerhet, blant annet i Flekkefjord, knyttet til sykehusets fremtid. Det har ført til sterke meningsutvekslinger i lokalmiljøet.

Lokalavisen

— Det har vært skrevet en del mindre hyggelige ting om meg, og familien har sluttet å lese lokalavisen for en periode. Noe av det verste var da lokalavisen min skrev «Camilla Dunsæd, du er ikke en av oss», med bakgrunn i mitt verv som styreleder ved sykehuset. Jeg er flink til å takle faglig kritikk, men synes det er tyngre når det går på meg som person, sier 48-åringen til Agderposten.

Hun forteller at lokalavisen har satt spørsmålstegn ved om hun kan fortsette som rådmann i Kvinesdal når hun ikke kjemper for sykehuset i Flekkefjord.

— Mange mener jeg er for lite partisk. Jeg ser det ikke sånn. Jeg er trygg på at det vi vedtar gagner befolkningen på Agder, og også innbyggerne i Kvinesdal, sier hun.

I de verste periodene forsøker hun å ta time-out, og koble ut alt, bortsett fra familien. På spørsmål om det er mulig å ta time-out i sin egen bygd, der alle har en mening om henne svarer hun:

— Ja, det går an. Men da går jeg for eksempel tidlig ut og handler, når nesten ingen andre er ute. Jeg tar mine forholdsregler.

Synes det er sørgelig

Redaktør Kristen Munksgaard i avisen Agder, som er lokalavisen Bruno Dunsæd sikter til, synes det er sørgelig dersom det er slik at hun ikke kan vise seg på byen uten å få tyn for sin jobb som rådmann og styreleder.

— Egentlig tror jeg ikke hun sparker mot vår redaksjonelle linje. Men jeg tror hun sparker mer mot de ytringer som har vært på trykk hos oss gjennom ulike leserbrev. Vi har tatt Camilla i forsvar når det er blitt for stygt, blant annet på sosiale medier. Samtidig må hun finne seg i å få kritikk, sier Munksgaard til regionavisen Lister.

Han peker på at avisen Agders skyts har vært rettet mot direktøren ved sykehuset og mot det politiske systemet. Munksgaard synes Bruno Dunsæd har klart å spille begge roller, både som rådmann og styreleder.

— Det at hun ikke tonet flagg om hva hun mente om fremtiden til sykehuset i Flekkefjord var nok med på å skape unødvendig mye støy rundt henne. Denne saken skapte store bølger og det var et stort engasjement rundt den. I en slik situasjon er det forståelig at folks følelser kan løpe litt løpsk, mener Kristen Munksgaard.