Ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen, la frem Høyres svar på drøftingsspørsmålene mandag.

Lyngdal er som kjent fortsatt med i det som var tidligere var Lyngdal 5, men som nå er Lyngdal 4 ettersom Farsund har gått ut av samarbeidet. I tillegg til dette er kommunen fortsatt med i samtalene om Lister 5. I dag er alle formannskapene i de fem kommunene, Hægebostad, Lyngdal, Farsund, Kvinesdal og Lyngdal for å drøfte mulighetene for en ny storkommune. Skulle Lyngdal velge å trekke seg ut av Lister og gå for Lyngdal 4, vil Lister 5 etter all sannsynlighet bli til Lister 3. Det bekreftet Hægebostad-ordfører Ånen Werdal overfor Lister24 mandag.

— Jeg vil ikke lukke noen dører, men det er klart at det blir vanskelig å være med i Lister uten Lyngdal. Det vil være unaturlig. Da vil nok vi gå for Lyngdal 4 i stedet.

Ordfører i Farsund, Richard Ivar Buch, håper Lyngdal går for Lister 5. — Vi har hatt en grei prat i dag. Vi er enige om at vi kan bli bedre på det meste i Lister om vi slår oss sammen, sier Buch.

— Er dere kommet nærmere en beslutning om hvem som bør bli senter i en slik storkommune?

— Vi er vel egentlig kommet fram til at det ikke finnes et åpenbart valg og at vi derfor bør fordele tilbudene rundt om i Lister, slik som det er i dag.

— Hva om Lyngdal og Hægebostad velger bort Lister?

— Da må vi ta en ny prat og se om Lister 3 kan være et alternativ. Det er ikke sikkert det er så dumt det, men vi vil aller helst ha Lister 5. — Det er ingen tvil om at Lyngdal er den viktigste kommunen for Farsund, sa Buch en time senere da det ble åpnet opp for debatt på møtet på Utsikten i Kvinesdal.

Hægebostad og Lyngdal håper å ha tatt sitt valg før sommerferien.

Det er besluttet å fortsette å drøfte Lister 5-samarbeidet.