– Det er gøy, sier ni år Theo Egeland etter at han hadde presentert en baklengs salto fra en-meteren til stor applaus fra de fremmøtte.

Aktiv helg

Selv om solen skinte og gradestokken utenfor Kvinabadet viste 25 behagelige grader, hadde noen gutter og menn trukket inn i badeanlegget i Kvinesdal sentrum. For første gang skulle de få stupe, hoppe, slå salto så vannspruten sto nesten til taket. Med konseptet Rett opp og ned, håper en gjeng med unge voksne kvindøler å skape en morsom aktivitet for alle uansett alder.

– Er vi klare? roper Henning Aamot før deltakerne beveget seg mot første brett. Brølet han fikk tilbake var helt tydelig.
Det er ikke Usain Bolt som løper ut av blokka, men Henning Aamot som kaster seg ut fra fem meteren.

– Vi ønsker å finne på noe som er gøy som både barn og voksne kan være med på. Ikke minst lage en aktivitet for dem som vanligvis ikke deltar i aktiviteter som idrettslaget står bak. Derfor har vi kveld stuping og «dødsing», det vil si at en gjør noen stunts i luften før en treffer vannflaten. Lørdag skal vi ha sykling ned Skarenstien via Øvre Egeland og ned til sentrum. Det er utfor på sykkel forbeholdt voksne, men vi har også laget ei egen løype for barn. Det hele skal avsluttes på søndag når det skal klatres i Bjørneveggen. Den aktiviteten skal vi gjøre sammen med Kvinesdal Rock klatreklubb, sier Håkon Hansen.

Det er ingenting å si på innsatsen til Stian Kvinlaug i det han slår en baklengs salto fra fem-meteren.

Utfordret seg

Selv om det ikke var mer enn til sammen 16 gutter og menn som stilte opp, fikk de virkelig utfolde seg i stupetårnet i Kvinabadet. Samtlige som stilte opp stupte fra en-, tre- og fem-meters-plattformene i hallen.

Mens noen stupte eller bare hoppet i det, viste flere av de fremmøtte at de kan mer enn å bare hoppe rett opp og lande ei «bombe» i bassenget.

Ni år gamle Egeland tok like godt en baklengs salto som satt med et nesten perfekt nedslag.

Stian Kvinlaug forsøkte for første gang en baklengs salto fra fem-meteren. Bassenget ble nesten tømt for vann etter landingen.

Denne «dødseren» er i ferd med å fullføre en nesten perfekt landing.

– Det var en litt dårlig landing! Det var første gang jeg gjorde dette, forteller han når han ser bildene fra «flukten».

Oppdaget «dødsing» på Youtube

Initiativtaker og speaker Henning Aamot kunne ikke være dårligere enn kompisene sine. I beste Usain Bolt-stil, eller var det Supermann (?), løp han ut fra kanten før han traff vannflaten med stor kraft.

– Vi er en gjeng her i Kvinesdal som hadde sett noen «dødsing»- videoer som ligger ute på Youtube før Kvinabadet ble bygget. Da Kvinabadet ble åpnet sist vinter, prøvde vi dette noen ganger. I tillegg fant vi ut at vi skulle lage en morsom aktivitet som kunne samle folk i alle aldre. Da vi fant ut at vi kunne kombinere dette med Skaren downhill på sykkel og klatringen denne helgen, var ideen skapt. Det var bra at så mange stilte opp, mener Stian Kvinlaug.

Det er ikke Usain Bolt som løper ut av blokka, men Henning Aamot som kaster seg ut i fritt fall fra fem-meteren.