Leserinnlegg

Snart valg og muligens nye reformer av ymse slag kommer på agendaen av politikere. Denne såkalte politireformen har jo ikke falt i god smak av mange av Norges innbyggere av flere grunner, som blant anet at flere lokale politikontor har blitt nedlagt, for lite synlig politi, kommer som regel på plass etter at brannetat og ambulanse har ankommet større og mindre ulykker.

I Kvinesdal har de en kampanje som sier at hvis ungdommer mellom 16-24 år ikke havner i trøbbel innen trafikksikkerhet i en to-tre måneders periode, som blant annet fyllekjøring, fartsbøter, uansvarlige ulykker, etc., så blir to ungdommer i denne aldersgruppen premiert med 10.000,- kroner. Det er nok et bra tiltak, men her er det store mørketall som ikke kommer frem, på grunn av mangel på politi, som for eksempel fyllekjøring, sommer som vinter på allslags kjøretøyer. Er ikke lett for uniformerte politibiler heller i disse mobiltelefontider å komme overraskende rundt om i dalstrøk. Snapchat’en og jungeltelegrafen går raskt i dag.

Men politiet er godt kamuflert når de står og skyter med laseren, og da blir det fort mye penger til en allerede overfylt statskasse, spesielt når de har sine gode inntjeningsplasser som Mones (Mandal), Fardalsbakken (Vigeland) og ved rett etter utkjøringen fra Handelsparken i Lyngdal mot Herdalssletta. Hva med å la slike fartsbøter, parkeringsbøter heller gå til veldedige formål, lokalt og nasjonalt, som for eksempel Norsk Luftambulanse?

Hva med å la slike fartsbøter, parkeringsbøter heller gå til veldedige formål?

Det er mange som skulle ha vært luket ut av trafikken med uvettig kjøring, ser en til stadighet, både med biler, ATV-er og også flere trailersjåfører skulle hatt kjøreforbud. Men de fleste kjører pent når de oppdager en uniformert politibil på veien. Så flere sivile politibiler langs veiene hadde nok fått luket ut flere værstinger langs veien, inkludert de som sitter og tekster og leser meldinger på sine mobiltelefoner, som ofte ligger på fanget deres eller midtkonsollet, og da blir jo liksom ikke blikket festet der det skal.

For de lokalkjente så jeg i sist uke det kom kjørende en bil nedover Sandbrotet mot sentrum, og bilen skjeinet mer og mer mot huset mitt, og var nesten inne i gården min før denne kjente personen i bygda, fikk blikket opp fra telefonen som han satt og leste i og fikk manøvrert bilen over i rett kjørebanen igjen.

Av mangel og mindre politi i distriktene er det mange butikkeiere og industriplasser som har vært oppgitte og opplevd håpløsheten i at politiet ikke har kapasitet til å komme å hjelpe på noe vis, selv om de sitter med både gjerningsmenn og har bildebevis av hva som har foregått. At vi har åpne grenser til landet vårt gjør ikke ting bedre, siden det flommer over bander fra baltiske og østeuropeiske land som herjer vilt rundt i landet på alleslags utspekulerte måter, og får fraktet det de får tak i til sine land igjen. Vi får høre om lokale og stortingspolitikere har noe formeninger om den norske politietaten, og hva som konkret kan eventuelt kan endres på.

Nils Edvin Eiesland,

Kvinesdal

12. august 2019