– I forbindelse med ordførerutvalgsmøter har vi innarbeidet en praksis med at vi besøker næringsliv og bedrifter i den kommunen som møtet legges til. I den anledningen ønsket ordføreren i Kvinesdal å besøke Coverks, skriver ordfører Per Sverre Kvinlaug i en melding som bakgrunn for besøket.

Arbeidsfellesskap

For snart tre år siden tok Frode Aagedal sammen med blant annet Frode Skaren initiativ til etablering av arbeidsfellesskapet Coverks i Kvinesdal sentrum.

Personer fra ulike kreative yrker, fra ingeniører og arkitekter, via datagrafikere og designere til programutviklere som frem til nå har jobbet mye fra hjemmekontore fikk muligheten til å jobbe i et større fellesskap på tvers av fagområder.

«Lille Kongsberg»

Mandag denne uken var ordførerne i Sirdal, Flekkefjord, Hægebostad, Lyngdal, Farsund og Audnedal i tillegg til Kvinesdals ordfører Per Sverre Kvinlaug og daglig leder av Listerrådet Svein Vangen på besøk for å se nærmere på aktiviteten.

– Norsk forskningsråd har kalt regionen for «Lille Kongsberg» og Innovasjon Norge har uttalt at det er uvanlig mye kreativitet i regionen. Oppsummert anses kreativitet, design og teknologi som en fellesnevner for en posisjon regionen kan ta, men da må alle spille på lag, med en regional koordinator, skriver Frode Aagedal i en e-post til avisen.

Norsk forskningsråd har kalt regionen for «Lille Kongsberg» og Innovasjon Norge har uttalt at det er uvanlig mye kreativitet i regionen

Aagedal presenterte også det nye selskapet Intoto, som er et utspring fra miljøet, og hvilke rolle det kan ha for kommunene både i forhold til flomplanlegging, sentrumsplanlegging og posisjonering som digitalisert region i Norge.