Leserinnlegg

I mitt forrige innlegg beskrev jeg etikken psykopati, ofre andre for seg selv - i det offentlige liv alltid kamuflert som altruisme, ofre seg selv for andre. Istedenfor altruisme kan man også kalle det sinnelagsetikk, med motstykket konsekvensetikk.

Steinar Bjørnstøls omtanke for barna i Moria-leiren, han vil ta dem til Norge, kan være så ektefølt og edelt det bare vil. Men hva har vi politikere for om det ikke skulle være nettopp dem som vurderer konsekvenser. Nå beveges de ikke av hva deres (manglende) politikk fører til for våre (barne)barn, men kunne det nytte å appellere til omtanken for Bjørnstøls «barn»?

Hva skjer hvis Moria-leiren tømmes, alle barna fraktes til Norge? Den vil bli tom? Nei, vel - og da er det bare å frakte igjen? Hvor mange barn er Bjørnstøl villig til å ofre i foreldrenes kamp for å komme til Norge? De dør i tusenvis på vei til Europa. 117 personer antas å ha omkommet sist fredag, da en gummibåt med migranter sank i Middelhavet etter at luften hadde begynt å gå ut av den, leste jeg nettopp. Men slike tragedier brukes snarere til å framskynde migreringen, jf. bildene av en død liten gutt som ble funnet på en strand i Tyrkia.

Europa har rundt 740 millioner mennesker. Demografer anslår at Afrika vil vokse med rundt 1,4 milliarder mennesker de neste 35 årene. Afrikas folketall vil vokse med et helt Europa på rundt 20 år. Dette er enorme tall som de færreste evner eller gidder å forstå, med migranter fra Nord-Afrika og Midtøsten til Afganistan. Flertallet av dem er unge muslimske menn med indoktrinert forakt for våre verdier og hvordan vi lever. Dette er ikke noen forbigående «flyktningekrise». Det er en permanent tilstand, et voldsomt befolkningspress fra dysfunksjonelle samfunn. Hvis Europa fortsetter å slippe inn migrantene som presser på mot kontinentet vil våre samfunn kollapse. Den europeisk sivilisasjon vil opphøre å eksistere. Det er en eksistensiell trussel.

Mine barnebarn skal vite jeg sa ifra!

Edvin Vik,

Kvinesdal