Dét sa ordfører Per Sverre Kvinlaug etter at det mandag formiddag ble avslørt at innbyggere i kommunen snart får en stor gave av Kvinesdal Sparebank, Flekkefjord Sparebank og kommunen.

Handelshuset Kvinesdal inviterte nemlig til pressekonferanse og avsløring av en stor gave, som ble beskrevet som en «Fantastisk gave til innbyggerne i Kvinesdal!»

Lystunnel

– Her vil Kvinesdal kommune ved ordføreren, Kvinesdal Sparebank og Flekkefjord Sparebank fortelle om gaven de sammen vil gi til innbyggerne i Kvinesdal. Gaven er etter et innspill fra medlemmer i Handelshuset Kvinesdal og er foreløpig eneste i sitt slag i Norge, het det i invitasjonen.

Gaven viste seg å være en 40 meter lang og opptil tre meter høy lystunnel som skal lyse opp gangbroa på Nesbrua i Liknes sentrum i vintermånedene.

Prisen er hemmelig, men det skal være godt over 100.000 kroner.

– Jeg kan i hvert fall si såpass som at Kristiansand ikke hadde de råd til en slik. Og denne lysbrua vil være den eneste i sitt slag i Norge, understreket leder av Handelshuset, Åse Gjelsten-Versland.

Det tenkes stort i Kvinesdal og økt attraktivitet er viktig for å tiltrekke seg turister og flere fastboende. Fra venstre: Ordfører Per Sverre Kvinlaug, Åse Gjelsten-Versland i Handelshuset, konstitutert banksjef Tone Egeland Syvertsen i Kvinesdal Sparebank og administrerende banksjef Jan Kåre Eie i Flekkefjord Sparebank. Foto: Bjørn Hoel
Jan Kåre Eie i Flekkefjord Sparebank og konstituert banksjef Tone Egeland Syvertsen i Kvinesdal Sparebank tente på ideen om en 40 meter lang lysbro på Nesbrua. Foto: Bjørn Hoel
Omtrent slik vil lysbroa ble seende ut i virkeligheten. Foto: MK Illumination

Selfiested?

Inne på ordførerens kontor på rådhuset var det en stolt ordfører som på vegne av hele Kvinesdal takket for gaven.

– Jeg tror dette kommer til å få oppmerksomhet langt ut over Kvinesdals grenser, fordi den er så spesiell, smilte ordfører Kvinlaug og fortsatte:

– Jeg synes også at det er en veldig spenstig idé, og den passer godt inn i strategien vi har om å gjøre Kvinesdal mer attraktiv å bo å jobbe i, smilte ordfører Kvinlaug.

Åse Gjelsten-Versland i Handelshuset Kvinesdal tror den lysende gangbroa blir det nye selfiestedet på Sørlandet.

– I mørket, på Nesbrua med den belysningen i bakgrunnen vil være det perfekte stedet å ta en selfie, sluttet Kvinlaug seg til.

Da en i pressekorpset spurte om det også kunne bli arrangert bryllup på Nesbrua, avstedkom det hjertelig latter. Ordførere kan se som kjent vie folk.

– Jeg hadde ikke sagt nei til det, men da bør man vel kanskje kle seg godt, la Kvinlaug lattermildt til.

Jeg synes dette er en veldig spenstig idé, og den passer godt inn i strategien vi har om å gjøre Kvinesdal mer attraktiv.

Slik skal lystunnelen se ut ferdig montert på Nesbrua. Foto: MK Illumination
Ordfører Per Sverre Kvinlaug håper at den nye lysbrua vil bidra til å gjøre Kvinesdal til det nye selfiestedet på Sørlandet. Her sammen med konstituert banksjef i Kvinesdal Sparebank Tove Egeland Syvertsen, banksjef i Flekkefjord Sparebank, Jan Kåre Eie, og leder av Handelshuset Kvinesdal, Åse Gjelsten-Versland. Foto: Bjørn Hoel

22. november

Åpningen av tunnelen skal skje ved en storstilt markering 22. november.

Tanken er dessuten er lysbrua, som består av tusenvis av ledlys, skal lyse fra slutten av november til mars måned.

Når det gjelder sponsorene, Kvinesdal Sparebank og Flekkefjord Sparebank, så er dette første gang de sammen gir en av gave av denne typen

– Nå er det jo ingen hemmelighet at vi er forlovet, og har planer om å samarbeidet enda mer. Utover det ønsker jeg ikke å si noe mer om den saken, sa administrerende banksjef i Flekkefjord Sparebank, Jan Kåre Eie.

Det ble dessuten trukket fram at et særlig positivt trekk med en slik gave er at den skal legges over en bro, med alle den symbolikken det gir.

– Også er det et brobyggingsprosjekt til glede for store og små, ble det uttalt.