– Det føles veldig bra å få den anerkjennelsen å bli en akseptert danser til høyere utdanning, sier Schou til Kvinedal24.

Hun forteller at hun alltid har vært glad i dans, men at hun begynte ordentlig fra ungdomsskolen av. De siste tre årene har hun gått på KV Vennesla, som er en videregående skole som blant annet tilbyr studieprogram innen dans. Nå ser hun fram til å fortsette veien mot drømmen om å kunne leve av dansingen.

– Jeg ser veldig frem til å reise ned, og gleder meg masse. Jeg har alltid drømt om å holde på med dans. Når jeg nå får en videre utdanning, er det et stort steg nærmere drømmen om at dansen kan bli en del av hverdagen min som jeg kan leve av, sier Schou.

Treårig bachelor-program

Beskjeden om at hun kom inn på skolen fikk hun for noen få dager siden, og hun starter i september på det som er et treårig bachelor-program.

– Så får jeg se når den tid kommer om jeg velger å gå videre på masteren. Nivået for å komme inn på denne skolen er ganske høyt, og det er ikke alltid de tar inn fulle klasser om de ikke finner nok elever med potensial og de rette kvalitetene. Det vil derfor bli noen lærerike år. Bare det å studere dans i et annet land, som sikkert har mange andre danse-kulturer enn hva vi har her i Norge, blir spennende. På denne måten kan jeg få et videre spekter, sier Schou.

Bare det å studere dans i et annet land, som sikkert har mange andre danse-kulturer enn hva vi har her i Norge, blir spennende.

Lea Schou fra Kvinesdal har kommet har kommet inn på den prestisjetunge Institue of the Arts i Barcelona Foto: Bjørn Hoel

– Hva er drømmen din som danser?

– Helt siden jeg var liten har jeg drømt om å danse for Beyoncé, men jeg vet ikke om jeg er ferdig før det er for sent. Ellers har jeg ikke noen konkrete drømmer utenom å kunne leve av dansen og dele erfaring med andre. Samtidig hadde det vært gøy å danse foran et stort publikum. Man kan ikke drømme for stort, sier Schou.

Helt siden jeg var liten har jeg drømt om å danse for Beyonce

Nå krysser hun fingrene for at korona-situasjonen ikke skal forsinke oppstarten i september.

– Jeg både håper og tror at ting har ordnet seg til da. Det åpner seg jo mer og mer. Skulle det bli problematisk å få reist ned i september, så vil det selvfølgelig være kjedelig. En utdannelse blir det uansett, selv om det skulle bli en forsinkelse på oppstarten, sier Schou.

Reiser alene

Samtidig kjenner hun heller ingen andre som enten går eller skal begynne ved skolen til høsten.

– Jeg vet at det er nordmenn som enten går der eller har gått på den skolen, og at de skal være fornøyde, men jeg kjenner ingen der. Såvidt jeg vet er det elever fra rundt 50 nasjonaliteter som går på denne skolen, så jeg håper å kunne møte noen fra for eksempel Norge eller Danmark, sier Schou.

Selv om hun bare er 19 år, så har hun likevel erfaring med å bo på hybel mens hun har gått på danselinjen på KV Vennesla.

– Nå har jeg bodd på hybel i Vennesla i tre år, hvor jeg har hatt en fin tid og lært masse. Selv om jeg ikke har reist noe særlig utenlands uten familien min tidligere, så tror jeg det skal bli veldig spennende, sier Schou.