Slik presenterer TV2 sin nye serie «Kystmat», der vi møter Rune Andersen, Margit Dale og Trond Moi; «en matglad komiker, en tradisjonsmatguru fra Setesdal og en kreativ mesterkokk, på kulinarisk skattejakt langs Sørlandskysten».

Dette er ikke første gang troen lager program sammen. I to sesonger av TV-serien»Fjellmat» kunne man følge dem på kulinarisk oppdagelsesreise i Setesdal. Nå står altså Sørslandskysten for tur.

Her har kokken Trond Moi dykket etter østers. Foto: Bjørn Hoel
Foto: Bjørn Hoel
Dykking på Feda er blant ingrediensene i første program. Foto: TV2

Første program i serien er spilt inn i Trond Mois hjemkommune, Kvinesdal.

– Rune og Margit reiser fra Kristiansand for å møte Trond i hjembygda Kvinesdal, og sammen legger de ut på en spektakulær kulinarisk kystreise. De fisker laks på Feda, dykker etter østers ved Sigersvoll og besøker fantastiske Lindesnes fyr. Dessuten lager Trond himmelske djevelegg, Rune havner på legevakta og Margit prøver å plukke delikatesser – under vann, heter det fra TV2.

De fisker laks på Feda, dykker etter østers ved Sigersvoll og besøker fantastiske Lindesnes fyr

Legevatkbesøket ble en nødvendighet etter at Andersen var uheldig å kutte av en del av en fingertupp. Dermed bar det i fiskebåt til Flekkefjord og lokalsykehuset, der tuppen ble sydd på plass.

Premieren er på TV2 klokken 20.00 tirsdag kveld.

Rune Andersen, Margit Dale og Trond Moi på Utsikten. Foto: TV2
Trioen klar for kulinariske opplevelser langs Sørlandskysten - første stopp er Kvinesdal. Foto: TV2