– Det er en sak som har versert på åpen post med forskjellige spørsmålsstillere. Det dreier seg om status i veiadresse-prosjektet, forteller ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Kvinesdal kommune har per i dag en dekning på cirka 46 prosent veiadresse.

– Nye vei-navn i hele kommunen er politisk vedtatt, men ikke alle navnene er endelig avgjort, opplyser Kvinlaug.

Det er mange avgjørelser fra Kartverket og Språkrådet som avventes, ifølge ordføreren.

– Omtrent 400 veiadresser ble tildelt for området Feda med omegn i 2017. Forberedende arbeid for oppsett av navneskilt og stolper utføres avhengig av veitype av teknisk drift og Statens vegvesen.

Teknisk drift i Kvinesdal kommune skal sette opp skiltene, et arbeid som etter planen starter denne uken.

Når det gjelder skilt for Statens vegvesen, har de en egen kontrakt med Risa som skal sette dem opp. De er i bestilling, men det kan ikke loves at de settes opp i år. Årsaken er at de allerede har satt i gang arbeidet med å sette opp skilt i Sirdal kommune og ønsker å gjøre seg ferdig der først, underretter Kvinlaug.

– Prosessen med tildeling av adressenummer er noe forsinket, men er også godt i gang i resten av kommunen, og det påregnes kunngjøring til grunneierne på nyåret.

Prosessen med tildeling av adressenummer er noe forsinket, men er også godt i gang på resten av kommunen, opplyser ordfører Per Sverre Kvinlaug. Foto: Tom Arild Støle