25. juni 2016 kjørte han personbil i Kvinesdal til tross for at han var påvirket av det narkotiske stoffet THC. Analyseresultat av blodprøven som ble tatt viste at mannen hadde narko i kroppen tilsvarende over 0,5 alkohol-promille.

Mannen har forklart at han forut for kjøringen røykte en «rullings» som gikk på rundgang blant de tre personene som befant seg i et hus i Kvinesdal.

29. september 2016 ble han stoppet i en varebil i Kvinesdal, til tross for at han var påvirket av alkohol. Blodprøven viste i dette tilfellet en promille på 1,15.

Her har mannen forklart at han hadde drukket sprit i forkant av kjøringen.

Mannen, som er av utenlandsk opprinnelse og bosatt i Oslo, dømmes også for fem tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort i Kvinesdal i perioden fra juni til september 2016.

Han dømmes også for å ha brukt hasj og marihuana i forbindelse med kjøringen 25. juni 2016.

Tiltalte møtte ikke selv i retten under hovedforhandlingen i Lister tingrett 21. november. Han avga forklaring på telefon og erkjente seg delvis skyldig etter tiltalebeslutningen.

Tingretten ser på det som straffeskjerpende at de to promillekjøringene skjedde med kort tids mellomrom. Mannen er tidligere dømt for promillekjøring tre ganger.

At det har tatt så lang tid fra saken var ferdig etterforsket til tiltalebeslutningen kom gjør at mannen får mildere straff.

Normalt ville han fått 45 dagers ubetinget fengsel, samt bot på 10.000 kroner, men mannen slipper å sone. Han dømes til 45 dagers betinget fengsel, samt en bot på 10.000.

Mannen mister også førerretten for motorvogn for alltid, og han må betale saksomkostninger med 2.500 kroner.

Dommen i Lister tingrett, som ble ledet av sorenskriver Tor Tønnessen, var enstemmig.

Som aktor møtte politiadvokat Berit Woxen, mens advokat Per Øyvind Andersen forsvarte mannen i tingretten.