Det var tirsdag 10. desember i fjor at en 17 år gammel skoleelev på utplassering falt fra ti meters høyde og landet i betonggulvet ved Sigurd Seland AS i Lyngdal. Gutten ble først fraktet til Sørlandet sykehus i Kristiansand, men siden flyttet til Ullevål universitetssykehus. Der lå han i kunstig koma en stund, før han kom til hektene. Status til slutt skal ha vært ribbeinsbrudd, brudd i en arm og skader i hodet etter fallet.

Ifølge Agderer rapporten fra Arbeidstilsynet nå klar. Den konkluderer med at hverken 17-åringen eller Industripartner-innehaveren brukte egnet sele da ulykken inntraff – til tross for at personlig verneutstyr i form av sele og tau var tilgjengelig på stedet.

Ulykken skjedde under tekking av et tilnærmet flatt tak på den nye produksjonshallen som var under oppføring. Gutten, som hadde sin andre dag som utplassert, falt gjennom en åpen røykluke som måler én ganger én meter, og det var ikke rekkverk rundt luken.

Tilsynet gir firmaet pålegg om rutiner for forsvarlige sikringstiltak med fremtidige arbeider i høyden, og forlanger skriftlig bekreftelse på at det er innarbeidet sikkerhetsrutiner innen 16. juni.