Det fremgår av en liste som er oversendt til de berørte kommunene. Også nabokommunene Lyngdal og Audnedal, samt Vest-Agder fylkeskommune har fått kopi av dokumentene til orientering.

Argumenter

Grunneierne er klar i sin begrunnelse for hvorfor de sier nei til vindkraftutbyggingen i området som strekker seg fra Torshei i nord til Gaustadvia i sør. De lister opp følgende argumenter i brevet til kommunene:

– Vi vil at orrfuglens spill, også i framtiden, skal kunne oppleves.

– Vi er imot visuell forsøpling av landskapet.

– Vi er imot støy fra slik industri - også på våre bosteder.

– Vi trives ikke med jakt, fiske og friluftsliv i industriområder.

– Vi er for skigåing og nødvendig kjøring med snøskuter - uten å få isklumper i hodet.

– Vi vil ikke gi bort våre naturressurser til gigantiske utenlandske pensjons- eller investeringsfond.

Grunneierne i området mellom Torshei og Gaustadvia mener det må bevares for skigåing, snøskuterkjøring og jakt og fiske. Foto: Anne Britt Hovden

Forsendelsen består av et til sammen elleve sider stort dokument, bestående av lister med underskrifter som er blitt samlet på ulike steder. Også en liste over berørte grunneiere som er sendt ut av vindkraftselskapet Zephyr er lagt ved forsendelsen. På listen over berørte grunneiere er blant annet Hægebostads ordfører, Margrethe Handeland. Hun er ikke blant dem som har underskrevet protestskrivet som nå er sendt.

Eier 80 prosent

Det er Jarleiv Stålesen som har stått for innsendingen av dokumentene. Han er selv ikke grunneier i området, men aktiv vindmøllemotstander. Til Lister24 forteller han at han på forespørsel har representert en av grunneierne på et grunneiermøte på Snartemo 29. november i fjor. Det var i kjølvannet av dette møtet at innsamlingen av underskriftene ble satt i gang. Nå er protestskrivet altså oversendt.

Disse grunneierne eier til sammen rundt 80 prosent av det planlagte området for vindindustri i Hægebostad og Kvinesdal - anslått til rundt 30.000 mål.

– Vi har telt at 35 av 47 berørte grunneiere er imot dette prosjektet og nekter å avstå grunn til det private utbyggerselskapet. Disse grunneierne eier til sammen rundt 80 prosent av det planlagte området for vindindustri i Hægebostad og Kvinesdal - anslått til rundt 30.000 mål, forteller Stålesen til Lister24.