– Ingen personer har kommet fysisk til skade. Politiet er på stedet og sikrer spor, samt at det er iverksatt søk etter gjerningspersonen. Eventuelle vitner bes ringe politiet på 02800, opplyste politiet på Twitter kort tid etter at de fikk meldingen.

Eventuelle vitner bes ringe politiet på 02800.

Brukte våpen

Ifølge operasjonsleder Knut Odde i Agder-politiet fikk de telefon fra MIX-kiosken klokken 09.06 om at de hadde blitt utsatt for ran, og at raneren hadde forlatt stedet til fots.

– Det ble fremvist et våpen, uten at jeg ønsker å gå i detalj på hva slags våpen. Vedkommende fikk også med seg et pengebeløp, uten at jeg kan gå i noe mer detaljer på det nå. Politiet er nå på stedet og ivaretar åstedet samtidig som det er iverksatt søk etter gjerningspersonen, sa Odde til Lister24 torsdag formiddag.

Og fortsatte:

– Vi er fremdeles interessert i observasjoner fra området i det aktuelle tidsrommet ved 09-tiden. Alle bevegelser er av interesse.

Alle bevegelser er av interesse.

Signalement

Raneren var ifølge politiet iført mørkt tøy og mørke sko, og skal ha forlatt stedet til fots.

Videre opplyser operasjonslederen at gjerningspersonen er en mann på 180-185 centimeter, og antas å være rundt 30 år og hvit i huden. Sannsynligvis snakker han også lokal dialekt.

De har derimot ingen grunn til å anta at gjerningsmannen er farlig, ifølge politiet.

– Om vedkommende blir trykt opp i et hjørne, så vet man aldri, men vi har ingen grunn til å gå ut og advare spesielt mot vedkommende. Men er det noen som ser en person som passer til beskrivelsen, ber vi dem om å kontakte politiet, sier Odde.

Området rundt kiosken er sperret av. Foto: Alexandra Indseth Langegard

– En prioritert sak

Politiet har utover formiddagen torsdag jobbet på åstedet med taktisk og teknisk etterforskning, men så langt er det ingen personer som mistenkes for ranet.

I tillegg er det også satt inn store ressurser i søken etter raneren.

– Det jobbes fremdeles på stedet ut fra de beskrivelsene vi har av raneren. Vi har også vært rundt og sjekket på enkelte adresser, men så langt er det ingen mistenkte i saken. Det jobbes for fullt, og dette er en prioritert sak å jobbe med, sa Odde til Lister24 ved 11.15-tiden.

I nabokommuner

Klokken 12.50 opplyste operasjonslederen til Fædrelandsvennen at det har vært noe utvikling i søket.

– Vi sjekker flere adresser i nabokommuner, og det stemmer at vi har patruljer oppover mot Kvinesdal. Men vi har fortsatt ikke noe gjennombrudd, og ingen konkrete mistenkte, sier Odde til Fædrelandsvennen.

Vi sjekker flere adresser i nabokommuner, og det stemmer at vi har patruljer oppover mot Kvinesdal.

Har videobilder

De skal også ha sikret seg videomateriale fra kiosken.

– Det er et overvåkningskamera i kiosken som vi har fått tilgang til. Hadde vi visst hvem det var, så hadde det ikke vært farlig. Foreløpig har vi altså ingen mistenkte i saken, sa Odde til Lister24 torsdag formiddag.

Like over klokken 14.00 opplyser politiet via Twitter at de trapper ned søket noe.

– Flere adresser er sjekket ut, så langt uten funn. Saken blir etterforsket videre og politiet er fremdeles interessert i nye vitneopplysninger, opplyser politiet.

Det er et overvåkningskamera i kiosken som vi har fått tilgang til.

Ranet er en prioritert sak for politiet. Foto: Alexandra Indseth Langegard