Det sa bobestyrer Ingvald Snerthammer da det var skiftesamling for Simek og dets konkursbo i Lister tingrett tirsdag.

Han ville imidlertid ikke opplyse om hvem den aktuelle kjøperen er, men gjorde det tydelig at det blir salg og at det kun er det formelle med kontraktinngåelse som gjenstår. Hvem kjøper er vil etter alt å dømme bli kjent i løpet av uken.

Øyvind Iversen var til stede under skiftesamlingen. Foto: Mona Wikøren

Bobestyrer gjorde det videre klart at konkursbehandlingen vil ta lang tid og vil trolig ikke avsluttes før høsten 2019.

Øyvind Iversen var til stede under skiftesamlingen som representant for eier. Iversen eide hele den konkursrammede bedriften gjennom morselskapet Iversen Holding AS.

Bobestyrer Ingvald Snerthammer sa at det i løpet av uken vil offentliggjøres hvem som kjøper opp produksjonsanlegget etter Simek AS sitt konkursbo. Foto: Mona Wikøren

God regnskapsførsel

Bobestyrer gjorde det klart at det ikke er er avdekket straffbare forhold under bobehandlingen og at det heller ikke er grunnlag for å ilegge konkurskarantene.

– Selskapets regnskapsførsel fremstår som god, også overfor det offentlige, sa bobestyrer.

Får full dekning

Snerthammer sa også at finanskreditor, Flekkefjord Sparebank, har pant i selskapets verdier for 7,5 millioner kroner og vil få full dekning for sitt krav.

Advokat Asbjørn Breistein, fra Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig Kristiansand, representerer finanskreditor Flekkefjord Sparebank. Foto: Mona Wikøren

Snerthammer sa at han ikke vil gi kreditorlisten til media, men det er så langt inn meldt inn krav for vel 90 millioner kroner. Av dette er lønnskrav på tre millioner, fordelt på 46 personer, krav med 1. prioritet.

Sorenskriver Rovert Versland var dommer i skiftesamlingen. Foto: Mona Wikøren