I tiden før Halloween, eller Allehelgensaften, 31. oktober selges det gresskar i mange butikker. De fleste kjøper antagelig gresskarene for å skjære ut skumle ansikt og bruke dem som lykt - og kanskje er du blant dem som etterpå kaster innmaten? Det bør du ikke. Både gresskarkjernene og fruktkjøttet kan brukes.
Kjernene kan du tørke, krydre og steke og deretter bruke dem som snacks, og fruktkjøttet kan du bruke i blant annet bakverk.
Under følger en enkel bildeoppskrift på hvordan du kan bruke kjernene
Et enkelt søk på gresskar, gresskarkjøtt eller lignende - og du får opp mange oppskrifter du kan bruke til å dra nytte av fruktkjøttet inne i gresskaret. Det kan brukes til mye, og er er en «deilig, kalorifattig antioksidantkilde», ifølge bramat.no.
Her finner du noen oppskrifter på hva du kan bruke det orange fruktkjøttet til:
https://bramat.no/kosthold/matvarer/2316-ikke-kast-gresskarkjottet
https://coop.no/extra/tid--penger/4-ting-du-kan-lage-av-restene-av-gresskar/
https://www.frukt.no/artikler/tid-for-gresskar/
https://www.nrk.no/mat/gresskarsuppe-med-ingefaer_-chili-og-kokos-1.11329422
https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/formkaker/gresskarkake
https://www.godt.no/oppskrift/2050/gulrot-og-gresskarkake-i-langpanne