Neste uke får Kvinesdals beboere en gyllen mulighet til å ta seg turen til Kvinesdal kulturhus på teater, for da kommer Riksteateret på besøk med sin forestilling «Albert & Anna».

STYKKET, som er skrevet av den kjente forfatteren Frode Grytten, handler om Albert og Anna, som er et gammel kjærestepar. De har elsket hverandre gjennom hele livet, men nå er Anna er i ferd med å forsvinne inn i seg selv. Albert blir redd for at han også kommer til å forsvinne når hun er borte, og gjennom forestillingen får man se tilbake på deres liv sammen. Teateret skal innom 47 steder i hele landet, og på tirsdag er det Kvinesdals tur.

Forestillingen handler om Albert og Anna, som er et gammelt par som har elsket hverandre gjennom hele livet. Foto: Dag Jenssen

KULTUR- OG KINOSJEF i Kvinesdal, Jan Schou, gleder seg masse til at forestillingen kommer til hans kommune.

– Vi i Kvinesdal har vært så heldige å hatt riksteateret på besøk helt tilbake fra 1985, og det er alltid like gøy når de kommer til oss med nye forestillinger, forteller han. Schou gleder seg ekstra til et gjensyn med skuespiller Kari Simonsen, som spiller en av hovedrollene i «Albert & Anna».

– Kari Simonsen var i Kvinesdal for første gang i nettopp 1985, og nå er hun 80 år gammel. Det kan godt være at dette blir en av de siste gangene hun kommer til kommunen, og da er det ekstra spesielt, forteller han. Selv om han ikke har sett stykket selv, forteller han at han har hørt fra flere kolleger som mener forestillingen er verdt å få med seg.

– Kari Simonsen var i Kvinesdal for første gang i 1985, så det er spesielt å få henne tilbake på besøk nå, forteller Schou. Foto: Dag Jenssen

– DET HAR gått litt tregt med billettsalget, så jeg håper folk snart kommer til å skjønne hvor viktig det er å komme og støtte opp om en så flott forestilling, fortsetter han.

«Albert & Anna» har nemlig vært på turné med nærmest fullsatte saler i hele Norge den siste tiden, og Schou satser på at Kvinesdal ikke blir et unntak.

– Alle ungdom og voksne bør få med seg denne flotte forestillingen, der kjærlighet står i fokus, mener han.