35-åringen er en gjenganger i rettssystemet og er tidligere straffedømt 11 ganger i perioden fra 2002 og frem til 13. mars i fjor da han fikk sin forrige dom. Lister tingrett har nå dømt ham til 24 dagers fengsel. Fem dager kommer til fradrag ved soningen for utholdt varetekt.

Dommen mot audnedølen omfatter også en vill biljakt og krasj med en politibil i Farsund 2. juledag 2016. Han ble frikjent for anklagene om besittelse av en stjålet motor.

32-åringen fra Lindesnes ble dømt til 16 dagers betinget fengsel for tyveriet. De to tyvene må dessuten sammen betale 15.471,76 kroner i erstatning til oljeselskapet Agder Olje AS som eide drivstoffet. Det er noen tusenlapper mindre enn påstått.

Det var diverse oppbevaringsdunker bak i bilen som politiet stanset etter dieseltyveriet. I tillegg hadde tyvene en dunk med drivstoffet på tilhengeren. Foto: POLITIET

2.173 liter diesel

Det frekke dieseltyveriet skjedde natt til torsdag 30. november i fjor.

Melderen som ringte politiets operasjonssentral opplyste at tyvene kjørte fra stedet med en VW Transporter med tilhenger. Politipatruljen som rykket ut gjenkjente denne bilen og stanset den på veien. De to tiltalte ble pågrepet og kjørt til arresten.

Det fremgår av dommen at de to tiltalte fikk med seg minst 2.173 liter diesel.

Både den 35 år gamle audnedølen og 32-åringen fra Lindesnes har erkjent de faktiske forhold. Begge har forklart at det var en impulshandling. De kjørte raskt fra stedet da de ble oppdaget. 35-åringen hadde tenkt å selge dieselen, mens 32-åringen ville ha sin del til eget bruk.

Tyvene brukte en pumpe for å få dieselen over på dunkene de hadde med seg i bilen. Det var diverse oppbevaringsdunker bak i bilen som politiet stanset. I tillegg hadde de en dunk med drivstoffet på tilhengeren.

Dieselen ble stjålet fra dette anlegget til Agder Olje AS på Øye i Kvinesdal natt til 30. november i fjor. Foto: POLITIET
Dunker var fylt med diesel - totalt fikk audnedølen og Lindesnes-mannen med seg 2.173 liter av drivstoffet. Foto: POLITIET

Inndragning

I tillegg til det nevnte er 35-åringen fra Audnedal dømt til inndragning av en del beslaglagt ammunisjon som ble funnet i hans hjem. Han må også betale 2.000 kroner i saksomkostninger.

32-åringen fra Lindesnes har fått inndratt en boks Defenol CS og en boks CS Reizgas 77000 Anti Attack som av retten klassifiseres som «særlig farlige gjenstander» i henhold til våpenloven.

35-åringens forsvarer var advokat Stian Trones Bråstein, mens advokat Berit Therese Knudsen var 32-åringens forsvarer.

Dommerfullmektig Gunnar Stokke var rettens leder. Han hadde Ellen Refsnes Langemyr og Toralf Førland med seg som sivile meddommere i saken.

Det var diverse oppbevaringsdunker bak i bilen som politiet stanset etter dieseltyveriet. I tillegg hadde tyvene en dunk med drivstoffet på tilhengeren. Foto: POLITIET