Det sier administrerende direktør Frode Olsen i Halvorsen Offshore i en pressemelding etter at det tirsdag kveld ble kjent at Halvorsen Offshore Stavanger og IKM Mekanisk slås sammen.

– Vi får en solid organisasjon og styrker oss i et marked som fortsatt er preget av sterk konkurransetid, sier Olsen.

Fra Flekkefjord og Kvinesdal

Halvorsen Offshore Stavanger er en del av Halvorsen gruppen, som springer ut fra industrivirksomhet i Flekkefjord og Kvinesdal. IKM Mekanisk er ett av rundt 30 selskap i Ståle Kyllingstads IKM Gruppen.

– Det nye selskapet skal spesialisere seg på vedlikeholdsarbeid for oljeinstallasjonene i Nordsjøen, med rør og stålfabrikasjon som hovedarbeidsfelt, heter det i pressemeldingen.

100 millioner kroner

Det nye selskapet får navnet Halvorsen Mekaniske AS og får omlag 50 ansatte. Virksomheten skal ledes av Kjell Arild Dolve og ha kontor- og fabrikasjonsfasiliteter i Jåttå ved Stavanger. Forventet omsetning er omlag 100 millioner kroner i løpet av et par år.

– Det er et poeng å redusere den totale kapasiteten i markedet og styrke konkurranseevnen. En naturlig partner i den forbindelse er da Halvorsen Offshore, sier Ståle Kyllingstad, konsernsjef og styreformann i IKM Gruppen.

Det blir ingen endringer i driften på Halvorsen Offshore sitt anlegg i Kvinesdal.

Les også: Tørke på nyutvikling

Les også: Halvorsen sier opp 20 personer

Les også: Åtte tanker sendt til Johan Sverdrup

Les også: Har hentet tilbake 45 permitterte