Forslaget som rådmannen har fremlagt, går ut på at Kvinesdal, Farsund og Lyngdal etablerer et interkommunalt selskap (IKS). Formålet er å realisere et Anne-Cath. Vestly museum i tilknytning til den planlagte opplevelsesparken Knertenland i Lyngdal, skriver Agder.

Det innebærer at Kvinesdal kommune går inn med fem millioner kroner, i likhet med Farsund, og Lyngdal går inn med 15 millioner kroner. Videre forutsettes det at Vest-Agder fylkeskommune går inn med fem millioner, og at prosjektet mottar 15 millioner over statsbudsjettet.

Tiltaket skal innarbeides i økonomiplanen for 2018 til 2021.

Rådmannen i Kvinesdal foreslår at kommunen, sammen med Farsund og Lyngdal, etablerer et interkommunalt selskap med formål å realisere et Anne-Cath. Vestly museum - i tilknytning den planlagte opplevelsesparken Knertenland i Lyngdal. Foto: Privat

Det interkommunale selskapet skal kun ha funksjon som et investeringsselskap og vil ikke stå ansvarlig av drift, vedlikehold eller ytterligere investeringer i museet.

Avtalen forutsetter imidlertid gjeninvesteringer av tilsvarende beløp, fem millioner kroner, fra Lyngdal kommune til Kvinesdals attraksjonprosjekt med byggetrinn en og to for Liknes. Det må derfor inngås en juridisk bindende avtale mellom kommunene for at avtalen skal fastsettes.