– Cirka halv tre på natten fikk vi melding om knivstikking i Kvinesdal og rykket ut. Da vi ankom stedet, var allerede AMK der, etter at noen andre hadde varslet dem, forteller jourhavende jurist i Agder politidistrikt, Cecilie Pedersen Hille til Lister søndag morgen.

To menn i begynnelsen av 20-årene ble knivstukket i boligen i Kvinesdal sentrum.

– Vi har pågrepet en mann i slutten av 50-årene og siktet ham for å ha knivstukket to andre menn, sier Pedersen Hille.

De to skadde ble fløyet først fraktet til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus Flekkefjord, før de ble fløyet videre til Stavanger Universitetssjukehus.

– Skadene er ikke livstruende, men stabile. Vi regner med å kunne avhøre de to mennene i løpet av kort tid, sier jourhavende jurist.

Hun har ikke detaljer om hvor på kroppen de ble knivstukket, men ifølge akuttmottaket i Flekkefjord karakteriseres begge to som moderat skadet.

Bakgrunnen for knivstikkingen skal bunne i en uoverensstemmelse mellom mannen i 50-årene og de to mennene i 20-årene. I tillegg var en kvinne, som skal være i slutten av tenårene eller i begynnelsen av 20-årene, med til stede da mannen i 50-årene ble oppsøkt natt til søndag.

– Når de gjelder disse tre, er de mistenkt for vold eller medvirkning til vold. Foreløpig er det kun mannen i slutten av 50-årene som er siktet, sier Pedersen Hille.

Hun opplyser at alle fire involverte er tilknyttet Kvinesdal, og at noen av dem er kjent for politiet fra tidligere handlinger.

– Vi kjenner ikke til bakgrunnen for uoverensstemmelsen per nå, men det regner jeg med etterforskningen vil vise når de alle har fått forklart seg for politiet.

Kriminalteknikere var på åstedet i natt. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Har du tips? Ta kontakt på redaksjon@lister24.no eller ring oss.