I svarbrevet skriver ordfører Per Sverre Kvinlaug at kommunen er svært positiv til å være med å legge til rette for. Her trekker han samtidig frem Knaben som et aktuelt sted å besøke for deltakerne.

– Knaben og Knabeheiene er definert som et kulturhistorisk landskap av nasjonal interesse av Riksantikvaren. Kvinesdal kommune har definert Knaben som et reiselivs fyrtårn og skal sammen med fylkeskommune og private bidragsytere utvikle Knaben til et helårs reisemål gjennom å bygge en internasjonal gruveattraksjon, skriver Kvinlaug i svarbrevet.

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» er et populært program på TV Norge. Foto: Skjermdump, dplay

I svarbrevet trekker han frem noe av historien til gruvedriften på Knaben, som pågikk fra 1885 til 1973, og dens betydning under begge verdenskrigene.

– I dag er Knaben et hytteparadis for sør og vestlendinger, hele året. Gode skiløyper, et fantastisk turterreng, sammen med den spennende historien og naturen kan gi påfyll til mennesker som søker det ekte og unike!, skriver Kvinlaug.

Gode skiløyper, et fantastisk turterreng, sammen med den spennende historien og naturen kan gi påfyll til mennesker som søker det ekte og unike!

Ordføreren trekker spesielt frem Knaben som et aktuelt sted for besøket. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Av aktiviteter trekker han frem klatring i Knaben Via Ferrata, som er et nytt tilbud der oppe.

– Et gruvebesøk er også spennende! Og hele terrenget rundt Knaben er egnet med alle sine gruver og gamle kulturminner. Overnatting kan legges til rette for både ute og inne. Utendørs har vi gapahukene ved Bergetjørn. Ellers har vi god kapasitet på Knaben leirskole, skriver Kvinlaug.

Ellers varsler han at han har planer om å ta opp saken med formannskapet kommende uke, og at han er positiv til at kommunen skal bidra økonomisk.

Overnatting kan legges til rette for både ute og inne