I valgomaten, som du finner i bunnen av denne saken, kan du se dine svar opp mot hva kandidatene til høstens kommunevalg har svart.

Søk opp din kommune og velg ut to kjernesaker. Deretter tar du stilling til en rekke påstander ved å svare på om du er enig eller uenig i påstanden.

Til slutt vil du se hvilken kandidat til valget du er mest enig med og kanskje være ett steg nærmere å finne ut hvem du skal stemme på i september.

– Valgomaten er resultat av et fantastisk samarbeid internt i Schibsted. Lokalavisene i sør har bidratt med sentrale valgkampspørsmål for innbyggerne, mens VG har gjort utviklingsarbeidet. På 21 spørsmål kan du svare på hva du er mest opptatt av og finne ut hvem du trolig bør stemme på, sier ansvarlig redaktør for Lindesnes, Lister, Kvinesdal24 og Søgne og Songdalen budstikke, Fridtjof Borø Nygaard.

– Valgomaten er resultat av et fantastisk samarbeid internt i Schibsted, sier ansvarlig redaktør for Lindesnes, Lister og Søgne og Songdalen budstikke, Fridtjof Borø Nygaard. Foto: Cecilie Nilsen

Han mener valget i 2019 er et historisk valg.

– Kommunereformen gir helt ny sammensetning og aldri før langs sørlandskysten vært så viktig å bruke stemmeretten sin som nå. Det handler ikke bare om å velge en lokal person du liker, men hvilke tjenestetilbud alle generasjoner skal ha de neste fire årene, sier Nygaard.