– For meg er det spesielt å være i min egen bygd, i kveld hadde jeg det koselig, moro på scenen og inntrykket av publikum var fint, sa Rune Edvardsen selv etter konserten.

Salen fyltes fort opp med barn, konfirmanter og eldre.

RUNE Edvardsen er både leder for Troens Bevis Verdens Evangelisering og Dina-stiftelsen, og reiser selv mye rundt i verden og holder møtekampanjer og konserter.

– Jeg har sett død og fordervelse, drap og mishandling, som har satt store preg på meg. Voldtekt av små barn, som er nok de verste tingene jeg har sett. Jeg har sett det du ikke vil se, sier Edvardsen.

For ham har det vært vanskelig å omforme det han har sett, til noe godt.

Noe av det vakreste han har opplevd er å se en mor hente datteren sin fra Dina-senteret. Datteren som var så langt nede, gikk ut etter to-tre år, med klær og kan prate litt engelsk.

– Den gleden og stoltheten jeg ser i mødrene sine øyne, er ubeskrivelig, vitnet Edvardsen om på konserten.

Han er for øvrig hovedtaler på helgens fellesmøter.

Bandet til Rune Edvardsen leverte full trøkk på scenen på fredagens konsert. Her er det gitarist John Kåre «Cutta» Gullestad som synger. Foto: Sunniva Egeland
Ikke full sal, men Rune Edvardsen var fornøyd etter konserten i Kvinesdal kulturhus fredag kveld. Foto: Sunniva Egeland

«ANGEL» var første låt ut. Og resten av kvelden inneholdt flere ballader med sterke budskap.

Kveldens viktigste sang, ifølge Rune, var «Forgive me». Mens publikums favoritt nok var «Free like an eagle», fordi den fikk de til å føle seg fri.

Det ble også sunget noen sanger med litt mer guts og liv i, dette forteller Rune at ligger han nærmest, selv om alle sangene har han skrevet, betyr mye for ha.

I løpet av konserten fortalte Edvardsen også ting som fikk publikum mer stumme og ettertenksomme. Han snakket om nåde, at noe fikser ting du ikke kan fikse selv. Han ba publikum om å være sterke, ikke gi opp, sette mål og sikte på de.

Like etter fortalte Rune at han mistet faren sin - verdensevangelisten Aril - for ni år siden. Han hadde en låt som var rettet spesielt til de som hadde opplevd det samme. «Walk on and pray that you be strong», ble det sunget. Dette var en sang som traff mange i salen.

Gitarist John Kåre «Cutta» Gullestad i aksjon. Foto: Sunniva Egeland

MIDT I SHOWET ble publikum presentert for resten av bandet. Det var John Kåre «Cutta» Gullestad på gitar, Peter Carlsohn på bass, Stig Lindell på piano, og Jan Inge (Jango) Nilsen på trommer.

Deretter fortalte Rune Edvardsen om turen han hadde i Vietnam for bare noen dager siden. Han ble nemlig invitert av hele 51 kirkesamfunn til å tale på en av de største festivalene de noen gang har hatt. Edvardsen er veldig beæret over å ha vært med på dette som en av to utvalgte.

EDVARDSEN mener rettferdighet er noe Gud vil.

– Det er ting som er farligere enn migrasjon, sa han, og fortsatte.

De som tror de er mest rettferdige, er kanskje de mest urettferdige.

– De som tror de er mest rettferdige, er kanskje de mest urettferdige. Rettferdighet er noe av det viktigste som finns på jord.

Etter drøyt halvannen avsluttet Rune Edvardsen kvelden med å fortelle om fellesmøtene før han sang kveldens siste sang: «Jeg vil gi deg en rose».

Bandet til Rune Edvardsen leverte full trøkk på scenen på fredagens konsert. Foto: Sunniva Egeland

FELLESMØTENE skal lørdag kveld handle om verdens urettferdighet og fattigdom. Den samlingen blir på Huset i Feda. Der blir det også vist hva Dina-stiftelsen jobber med.

Søndag er det duket for familiegudstjeneste i Kvinesdal kirke. Søndagskvelden avsluttes med en samtale mellom to av bygdas største profiler: Rune Edvardsen og Ludvig Hunsbedt på Kvinesdal menighetssenter.