Gjennom snart 60 år har Egeland filmet smått og stort og dokumentert svært mange begivenheter, særlig knyttet til Kvinesdal, men også fra hele Listerregionen. Han har flere tusen timer med film hvor vi ikke minst møter kjente og kjære personer som på ulikt vis har satt sitt preg på bygd og by.

– Denne filmkvelden kan bare gi noen få smakebiter innenfor en ramme på rundt en time, understreker Anders Mathias Larsen, som står i bresjen for arrangørkorpset på Huset.

Denne filmkvelden kan bare gi noen få smakebiter innenfor en ramme på rundt en time

Rikt utvalg

– Lars Emanuel har gjort et utvalg fra arkivet sitt og vi får være med på 40-årsmarkeringen av Eramet i Kvinesdal, feire 17. mai på Feda, treffe Flekkefjord Sangforening og få se noe av byggingen av ny vei over Fedajorden i 2004 til 2006. Vi skal også en tur til Farsund og oppleve Kaperspillet og Havika i 2009, til Skalldyrfestivalen på Hidra, se tilbake på Feda kirkes 200 års jubileum og få en smakebit av en konsert på gården Teistedal i 2019. Det blir også et møte med legendariske Jon Lilletun, for å nevne noe. Lars Emanuel makter også å få med folkelivet og artige detaljer som gir gode tidsskildringer, fortsetter Larsen.

Lars Emanuel har gjort et utvalg fra arkivet sitt

Steven Kvinlaug spiller opp på Huset Feda, torsdag 30. januar. Foto: Mona Wikøren

Spiller opp

I tillegg blir Steven Kvinlaug for første gang å høre på Huset.

– Han er en kjent og kjær trubadur og musiker fra Kvinesdal, sier Anders Mathias Larsen.

Kvinlaug er selv født i USA og kom til Norge som tolvåring. Han har flere ganger vært tilbake til USA hvor han blant annet ble kjent med countrymusikken gjennom Teddy Nelson. Han har spilt sammen med verdenskjente musikere og et av høydepunktene hans var å spille for 30.000 tilhørere på Wembley stadion i 1987. Steven Kvinlaug har gjennom en hel mannsalder spilt og sunget i nær sagt alle sammenhenger og gitt ut flere plater med selvskrevet country og gospelmusikk. Kvinlaug ble tildelt Kvinesdal kommunes kulturpris i 2007.

– Det blir flott å høre han på Huset, mener Larsen.

Vallborg Mylebusthaug presenterer sine kveldstanker torsdag 30. januar. Foto: Privat

Kveldstanker

Det hele avrundes med kveldstanker som skal holdes av Vallborg Mylebusthaug.

– Vallborg kommer opprinnelig fra Sunnmøre, men har vært lærer og misjonsarbeider flere steder i landet før hun for noen år siden kom til Kvinesdal. Her har hun har engasjert seg i bygda og i menigheten. Vi gleder oss til å høre en klar stemme med et godt budskap, sier Anders Mathias Larsen.

Tematorsdag er blitt et lærerikt, oppbyggelig og sosialt treffsted for folk fra hele Lister. Det er en hel gjeng av dyktige vaffelstekere og medarbeidere som sørger for gratis vafler og kaffe og et lite lotteri i pausen. Mange kommer tidlig for å sikre seg plass. Også i forkant av møtet er det servering av gratis kaffe mens billedserier ruller på veggen.