– Spillemessig føler jeg vi er fullt på høyde med dem, men vi gjør tre dumme feil hvor vi er ukonsentrerte og gir dem brudd på første tredjedelen vår. Når du møter så gode spillere som vi gjør i dag, så blir du hardt straffet. Mye mer enn hva vi har blitt tidligere. Det er vel de beste ballspillerne vi har spilt mot i år. Kort oppsummert vil jeg si at vi spilte en god kamp mot veldig gode spillere, sier Kvinesdal-spiller Steffan Klungland.

Samtidig kan vi ikke gjøre så mye når vi møter profesjonelle spillere som lever av dette mens vi såvidt får fri fra jobb for å spille kamp

– Brukbar kamp

Han får støtte av spillende trener Thomas Gilbertson, som blant annet hadde et skudd i tverrliggeren like før pause på stillingen 0–2.

– Vi spiller en brukbar kamp, og slipper inn mål på personlige feil. Samtidig kan vi ikke gjøre så mye når vi møter profesjonelle spillere som lever av dette mens vi såvidt får fri fra jobb for å spille kamp. At Jerv 2 spiller med guttelaget mot Lyngdal og Flekkefjord og A-laget mot oss er lite fair play. Vi har heller ikke marginene med oss hvor vi slipper inn to billige mål i 1. omgang og scorer ikke på de sjansene vi har. Det er noe vi er nødt til gjøre mot sånne lag, ellers blir det vanskelig, sier Gilbertson

Spillende Kvinesdal-trener Thomas Gilbertson synes også det er positive ting å ta med seg fra mandagens kamp. Foto: Olav Hoel

For av de 15 spillerne Jerv 2 hadde med til Kvinesdal mandag kveld, var seks av dem i kamptroppen da klubbens A-lag møtte Levanger på hjemmebane i Obos-ligaen forrige søndag. Tre av dem var også i aksjon i løpet av den kampen, deriblant Aram Khalili, som tidligere har spilt for både Start, Bodø/Glimt og Bryne.

– Det er mange her som har vært innom i Obos-ligaen. Det er tungt, men det ser ut som det kan gå veien for oss likevel. Det hadde vært veldig kjipt om det hadde vært kniven på strupen for oss i dag, og så møter vi et Obos-lag, sier Klungland.

Aram Khalili (i gult) var en av de profilerte Jerv-spillerne som var i aksjon på Kvinesdal stadion mandag. Foto: Olav Hoel

Vi spiller tross alt nesten mot et Obosliga-lag, så det at vi spiller jevnt og en god kamp må vi jo ta med oss.

– Uflaks mot toer-lagene

– Hva er det dere tar med dere fra denne kampen?

– Det er jobbingen. Vi spiller tross alt nesten mot et Obosliga-lag, så det at vi spiller jevnt og en god kamp må vi jo ta med oss. Vi har hatt uflaks mot toer-lagene i år, og det er det som skiller oss fra en bedre plassering. Jeg har regnet på det, og vi hadde vært fem plasser høyere om vi hadde møtt like toer-lag som de andre, sier Gilbertson.

Ettersom Randesund slo Vindbjart 2, gikk Kristiansand-klubben forbi Kvinesdal på bedre målforskjell foran den siste serierunden kommende mandag. Da møter Kvinesdal et opprykksjagende MK i Idrettsparken i Mandal. Men dersom både Start 2 og Donn berger plassen i 3. divisjon, snakkes det om at kun to lag rykker ned fra 4. divisjon. Slår Start 2 FK Tønsberg på hjemmebane lørdag ettermiddag, vil Kvinesdal allerede da være sikret plassen i 4. divisjon, om opplysningene de har stemmer.

– Jeg er rimelig sikker på at dette Jerv 2-laget hadde slått det MK-laget vi kommer til å møte, så vi kan selvsagt vinne den kampen. Nå har Donn allerede sikret plassen i 3. divisjon, så om ikke Start 2 heller rykker ned, så er det bare to lag som går ned fra 4. til 5. divisjon, ifølge det jeg har hørt fra kretsen, sier Klungland.

Steffan Klungland i aksjon. Foto: Olav Hoel