– Skytteren har nettopp løpt inn i vårt hotell sier de og folk rømmer i panikk til rommene sine. Skulle ned og se men måtte gå tilbake til rommet, skrev Rune Edvardsen fra Kvinesdal, daglig leder i Troens Bevis på sin Facebook-side mandag morgen.

Med mor og kone

Senere på formiddagen oppdaterte han med en ny post. Der forteller han at han er sammen med sin mor Kari Edvardsen og sin kone Sølvi Edvardsen rett i nærheten av skytingen.

– Tidligere på kvelden spiste vi middag på Mandalay hotell der skytingen pågikk. Rett over veien for Mandalay pågikk konserten som folkene ble skutt på. Vi så masse folk der på vei hjem til vårt hotell 150 meter bortenfor, skriver Rune Edvardsen på Facebook-siden.

Han fortsetter:

– Da jeg oppdaget nyheten om skyting i Las Vegas forsøkte jeg gå ned og se på utsiden. Men når jeg kom i heisen var folk i panikk og ropte at skytteren hadde kommet inn i vårt hotell. Da returnerte jeg til rommet og har siden vært der og sett på nyhetene. Tragisk hva som har skjedd.

Trygge

Ifølge Troens Bevis-lederen føler de tre kvindølene seg rimelig trygge på rommene.

– Nå er det seint og hele området er stengt av og vi håper å kunne reise til LA i morgen tidlig, avslutter Rune Edvardsen denne Facebook-posten, som har fått mye respons fra misjonsvenner, sambygdinger og andre.

Minst 50 drept

Skytingen, som skjedde mandag morgen, norsk tid, var rettet mot en countryfestival. Et ukjent antall mennesker har blitt skutt på, eller i nærheten av en musikkfestival i nærheten av hotellkasinoet Mandalay Bay i Las Vegas. Minst 50 mennesker ble drept i skytingen. I tillegg til de drepte er over 200 skadet.

Konsertgjengere sier de så munningsild og skyting i mørket, fra høyt oppe i Mandalay-bygningen.

Politiet fant den mistenkte gjerningsmannen i 32. etasje i denne bygningen, og skjøt og drepte ham.

Countryartisten Jason Aldean sto på scenen da skytingen brøt ut. Det skal ha vært rundt 40.000 mennesker på festivalen.