Bakgrunnen for undersøkelsen er at ansatte opplever at det blir dårlig/innestengt luft samt at det blir varmt i lokalene. Undersøkelsen ble blant annet gjennomført med et instrumentet som måler karbondioksid (CO2) , temperatur og relativ fuktighet. Samtidig med målingene, ble det også ført loggskjema slik at man kan se aktiviteten i rommene i forhold til resultatene.

Undersøkelsen viser at målt luftfuktighet vurderes som normal i forhold til årstid og værforhold. Samtidig er det tilfredsstillende luftutskifte i alle rommene slik forholdene var de dagene det ble målt.

– Temperaturen er noe høy, spesielt utover dagen alle dagene det ble målt. Temperaturen ligger innenfor anbefalt temperaturintervall på 19-26°C alle måledagene. Anbefalt maksnivå på 22°C overskrides imidlertid alle dagene. Det er en tydelig temperaturstigning utover arbeidsdagen. Det anbefales at temperaturreguleringen innstilles slik at det ikke blir varmere enn 22 grader i lokalene. Om dette ikke er mulig å oppnå pga oppvarming fra sola, anbefales utvendig solavskjerming, skriver Tone Kvinlog Beckstrøm, HMS-rådgiver/Yrkeshygieniker (SYH), i rapporten.