Bakgrunnen for saken, er et brev Fylkesmannen mottok i mars av en forelder ved Vesterdalen skole. Han krevde at skolen måtte avvikle onsdagsfri for at elevene skulle få like mange timer som elevene på de andre barneskolene i kommunen. Det ble hevdet at elevene mistet 36 undervisningstimer fordi de hadde fri ni onsdager i løpet av skoleåret.

På bakgrunn av korrespondansen mellom den foresatte, kommunen og Fylkesmannen, fant sistnevnte det nødvendig å åpne tilsyn for å gjøre en grundig gjennomgang av skolens timetallsberegning.

Og i november ble tilsynet utført. Det ble da undersøkt om minstetimetallet i grunnskolen ble gitt, det ble sett på fag- og timefordelingen, samt timetallet i fag.

Kommunalsjef Geir Bruli mener at den foreløpige rapporten fra Fylkesmannen bekrefter det de har sagt hele veien - at Vesterdalen skole oppfyller kravet om minstetimetall. Foto: Malene Sørensen Lundberg

– Som forventet

I tilsynet fant de ut at skolen ikke oppfyller regelverket for fag- og timefordeling, og heller ikke skolens timetall i fag fastsatt for hovedtrinn og ungdomstrinnet.

Fylkesmannen fant imidlertid ut ta skolen oppfyller samlet minstetimetall i grunnskolen som elever har rett til, og som skoleeier har plikt til å gi.

Seniorrådgiver Maiken Messel ved Fylkesmannen understreker at rapporten er foreløpig og med rom til uttalelse.

Kommunen og skolen har da mulighet til å komme med innspill til denne, noe som betyr at den endelige rapporten kan bli endret.

Hovedpunktet i saken er at det ble hevdet vi ikke gav nok minstetimetall, og det gjør vi - og i overkant. Det er veldig greit å få bekreftet.

Kommunalsjef Geir Bruli sier seg fornøyd over tilsynets resultatet, som opplyst i den foreløpige rapporten.

– Det er akkurat som jeg hadde regnet med. Hovedpunktet i saken er at det ble hevdet vi ikke gav nok minstetimetall, og det gjør vi - og i overkant. Det er veldig greit å få bekreftet, forteller han til Kvinesdal24.

Og når det gjelder de andre faktorene som Fylkesmannen påpekte med varsel om pålegg om retting, mener Bruli at det er noe de skal kunne justere.

– Det er småting vi bare justerer på.