– Det var himmelsk, utrolig gøy!

Det var Abrahamsens første reaksjon da han kom opp av vannet etter å ha sklidd gjennom vannrutsjebanen som bærer navnet «Speed 24».

To millioner

Rutsjebanen i svømmehallen i Listahallen ble montert i sommer og tatt i bruk tidlig i september etter at den var blitt offisielt godkjent av kontrollmyndighetene. Den er blitt flittig brukt. Men man har ikke fått til noen offisiell åpning før nå.

Det var himmelsk! Utrolig gøy!

Åpningen foregikk ved at den 69 år gamle Farsund-ordføreren satte utfor og kjørte gjennom et bånd som hallansvarlig Sigurd Olsen og noen medhjelpere holdt.

Plutselig kom ordføreren susende gjennom tunnelen og ut i vannet noe som førte til et skikkelig plask.

– Jeg var litt skuffet over at jeg ikke klarte å få opp raua i starten. Da jeg klarte det, og fikk vann under, ble det bare gøyere og gøyere. Spesielt den siste biten var moro, ler ordføreren.

Arnt Abrahamsen var tydelig fornøyd etter åpningsturen. Foto: Tom Arild Støle

Hans eneste erfaring med vannrutsjebaner fra tidligere var noen mindre rutsjebaner, samt Magasuget i Bø sommarland i Telemark.

– Det tok jeg bare en gang. Magasuget likte jeg ikke, sier Abrahamsen.

Han mener man har fått til mye moro for å et mindre pengebeløp i Listahallen. Kommunen har brukt rundt to millioner kroner på vannrutsjebanen.

Svømmehallen er blitt gradvis oppgradert de siste årene. I 2020 fikk man inn et større vannlekeanlegg, pluss at man også har fikset den opp på flere områder.

– Flott

– Det er veldig flott at de har fått på plass et såpass flott anlegg for begrensede midler. Det viser at man kan få til mye hvis man bare gjør det på den retten måten, mener ordføreren.

Hallansvarlig Sigurd Olsen i Listahallen sier at svømmehallen blir mye brukt.

– I tillegg til at hallen blir brukt i forbindelse med skolesvømming har vi åpent for fritidsbading både på mandager, onsdager og lørdager. En lørdag hadde vi nylig 140 gjester. Vi ligger som regel alltid over 50. Og i ukedagene har vi mellom 50 og 80 gjester, forteller han.

Ordfører Arnt Abrahamsen i samtale med hallansvarlig Sigurd Olsen i Listahallen og Roy Quale, enhetsleder for teknisk drift i Farsund kommune før den offisielle åpningen. Foto: Tom Arild Støle

Også Olsen er storfornøyd med at man har fått plass en ny attraksjon i svømmehallen.

– Vannrutsjebanen gir unger, i alle fall opp til 14-15 år, mulighet til å leke i større grad enn tidligere, selv om den ikke er så lang. I tillegg til publikumsbading, så har vi også rett som det er barnebursdager her inne, sier Sigurd Olsen.

Neste år regner han med å få på plass en tidtaker i vannrutsjebanen.

– Da må jeg kanskje komme tilbake, og teste tiden, ler ordføreren.

Adrian Kjørkleiv (10) er en av mange som synes det er helt topp at Farsund endelig har fått en egen vannrutsjebane, i Listahallen. Her står han på toppen, klar for en ny tur. Foto: Tom Arild Støle

– Veldig gøy

Det var en håndfull mennesker som var møtt fram for å overvære den offisielle åpningen lørdag. Blant dem var Adrian Kjørkleiv (10). Han fikk med seg ordførerens åpningstur, og var imponert.

– Han klarte seg bra, smiler 10-åringen.

Selv er han i svømmehallen nesten hver lørdag og mandag.

– Det er veldig gøy at vi endelig har fått en vannrutsjebane i Farsund. Det har jeg savnet. Jeg har brukt sklia mye. Når jeg setter utfor, så går det fort. Jeg liker godt når det går kjapt. Det er ikke skummelt, sier Adrian.

Adrian Kjørkleiv suser gjennom sklia, som om han aldri har gjort noe annet. Foto: Tom Arild Støle
Adrian Kjørkleiv kommer opp fra vannet etter en tur i «Speed 24». Foto: Tom Arild Støle
Arnt Abrahamsen og hallansvarlig Sigurd Olsen i Listahallen med båndet som ble brukt til åpningen. Foto: Tom Arild Støle
Ordfører Arnt Abrahamsen holdt en liten tale i anledning den offisielle åpningen av Farsunds nye vannrutsjebane. Foto: Tom Arild Støle
Ordføreren signaliserer at han er klar for å kjøre utfor vannrutsjebanen i Listahallen for første gang. Foto: Tom Arild Støle