– Planen er at vi skal serve oss selv gjennom den nye butikken vi skal etablere i Lyngdal i februar neste år, sier Stein Arve Haugland, som sammen med gründerkona Nina har gjort seg bemerket med meget god mat basert på lokale råvarer gjennom Bekkereinan-konseptet.

Lokale matvarer

Dermed tar ekteparet Nina og Stein Arve Haugland fra Åmot i Kvinesdal et nytt steg i utvikling av matkonseptet sitt basert på kortreist mat fra Kvinesdal og omegn.

Siden 2006 har ekteparet drevet Bekkereinen AS. Der produserer de og leverer pølser, spekemat, hamburgere og annet basert på lokale råvarer. Dette har det matglade publikumet på festivaler i regionen og landsdelen, der i blant Norway Rock, fått smake på.

De har også levert spekemat til Slottet. Da H.M. Kongen inviterte stortingsrepresentantene til den årlige middagen i 2011, ble de servert svinenakke fra Bekkereinan.

Samme år leverte de også mat til VIP-telter under ski VM i Oslo.

I sommer serverte Stein Arve Haugland helstekt gris under næringslivets hagefest på Utsikten. I februar neste år kan lyngdølene få smake produktene når Bekkereinan etablerer seg i Sentrumsgården. Foto: Tom Arild Støle

Lokale råvarer

I februar 2019 skal de etablere sin første kombinerte butikk og restaurant. Det skjer i Sentrumsgården i Lyngdal på hjørnet mot kulturhuset og Rådhusparken. Etter det Lister24 erfarer, vil de i tillegg til lokale kjøttvarer også ha et egen «Bondens marked» og fisk i sortimentet.

Nøkkeltall fra regnskapet

20172016
Sum inntekter8.4476.504
Driftsresultat457849
Resultat før skatt241628

Tall i tusen kroner.

– Planen vår er at det skal være en ferskvaredisk, en varmdisk og en liten restaurant der folk kan plukke selv fra disken og si «jeg vil ha den biffen», eller «den burgeren». Så kan vi tilbrede det til folk. Planen er at det også blir take away, sier Stein Arve Haugland.

Gleder seg

Bekkereinan har i dag seks ansatte, og omsatte i 2017 for 8,45 millioner kroner. Etablering av utsalget og restauranten i Lyngdal betyr også etablering av flere arbeidsplasser i selskapet.

– Ja det blir spennende med første utsalg, sier Nina Haugland.

Daglig leder av Igland Eiendom AS som eier Sentrumsgården, Karl Igland, gleder seg som til å få Bekkereinan inn i kjøpesenteret.

– Det er veldig bra at de kommer inn i senteret. Med den type butikk de vil etablere, vil det berike hele regionen, sier Igland.