For første gang stiller avisen nemlig med egen produsent, studiovert og utegående reporter.

– Vi vil ha stort fokus på levende bilder framover og ønsker å løfte ambisjonsnivået flere hakk. Vi har som kjent ansatt Rune Hauan,(arbeidet som teknisk leder i Lyngdal kulturhus, red. anm.), som webtv-produsent. Han er garantist for at vi klarer å øke kvaliteten på vår satsing på levende bilder, sier redaktør Sveinung W. Jensen.

Rune Hauan selv er mer avmålt i formen, og sier at han håper det vil gå bra. Når det gjelder Farsund Maraton sier han følgende:

– Jeg er spent på om det tekniske vil fungere. Det er faktisk ganske mye som kan gå galt, sier en nøktern Hauan, som har en god erfaring fra lignende arrangementer.

Studiovert

Journalist Tom Arild Støle skal være studiovert, og kollega Lars Erik Larsen blir Lister24s utegående reporter

Lister-teltet vil settes opp i målområdet på Torvet. Sendingen vil være fri tilgjengelig på Lister24 og starter klokka 11.00 lørdag formiddag. De første 20 minuttene vil det bli sendt oversiktsbilder fra Farsund, med tekstplakat som forteller at man går live i studio 20 minutter senere. Går saker og ting som planlagt, vil den første gjesten hete Hans Kristian Eilertsen, eller bare Kissan, som skal fortelle seerne «ekko» om Farsund Maraton. Underveis vil også redaktør Jensen bli intervjuet, og antakelig berette en del om avisens TV-satsing fremover.

Tilfeldige

Det vil også bli innslag fra startområdet med intervjuer av tilfeldige deltakere. Og selvsagt blir det en prat med TV2s sportsprofil Davy Wathne, som også i år er toastmaster, og som er hyret inn for å sette en ekstra spiss på hele arrangementet. Det vil også bli gjort ekstra stas på vinnerne i de ulike øvelsene.

I løpet av sendingen vil det bli vist korte klipp fra noen av deltakerne som avisen har fulgt i forkant av Farsund Maraton. Ordføreren vil antakelig si noen ord, og så videre.

Sendingen vil holde på fram til klokka 15.00 og innebærer blant annet å ta i mot de siste løperne, som man regner med er i mål da.

Spent?

– Hva er du mest spent på?

– Jeg er jo spent på om det tekniske fungerer, og om lyd og bilder holder mål. Slike sendinger kommer det til å bli flere av fremover, så dette er bare begynnelsen, sier Jensen.

Kommers

Ifølge Jensen vil teltet også ha et annet formål med sin tilstedeværelse i Farsund sentrum.

– Siden vi er en av hovedsponsorene ønsker vi å benytte muligheten til å fortelle om vår digitale satsing, våre produkter og vår nye abonnementsmodell. Abonnenter som ønsker å bli digitale brukere, kan dessuten få hjelp, sier redaktør Sveinung W. Jensen.