Dette skriver datteren Tone Tjørnhom på vegne av familien i et innlegg på Facebook-gruppen «Leteaksjon etter Ingvald Tjørnhom» onsdag kveld.

Gruppen har omlag 1.800 medlemmer og har stått sentral i deling av informasjon og planlegging av de mange søkene som er gjennomført i heia etter at Ingvald Tjørnhom ikke kom hjem som avtalt etter en tur på Knaben søndag 28. oktober i fjor.

Tirsdag kveld kom meldingen fra politiet om at det var funnet en død person  i området mellom Knaben og Eftestøl i Kvinesdal og at dette ble satt i sammenheng med savnede Tjørnhom.

Kvinesdal kirke var fylt til randen da 79-åringen ble minnet under en gudstjeneste i desember i fjor. Foto: Siw Eline Holmen

På dagen onsdag opplyste operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt følgende til avisen:

– Vi ser det som sannsynlig at det er han som er blitt funnet, men identiteten er ikke 100 prosent fastslått. Men det er ingen andre personer som er savnet i det aktuelle området.

Onsdag formiddag dro kriminalteknikere og lege til funnstedet. Der ble det gjort undersøkelser, før avdøde ble transportert ut av fjellet og videre til rettsmedisinere for identifisering og obduksjon.

– Vi kan ikke fastslå identiteten til avdøde endelig før obduksjonsrapporten foreligger, sa Odde.

Men onsdag kveld bekrefter altså familien at det er Tjørnhom som er funnet.

– Vi føler nå på en enorm takknemlighet for all grenseløs støtte og hjelp som så mange av dere har bidratt med. Det har båret oss gjennom disse vanskelige månedene, heter det videre i meldingen fra familien, som er underskrevet av «Marianne, Kjersti, Tone og Anne-Liss».

Vi føler nå på en enorm takknemlighet for all grenseløs støtte og hjelp som så mange av dere har bidratt med