Leserinnlegg

Bortsett fra Listers 100 fremmøtte med en 2/3-full sal som rommer 300 personer så refereres det korrekt fra Hege Storhaugs foredrag i Kvinesdal kulturhus.

Hege Storhaug har en rekke muslimske venner av den såkalte moderate typen, spesielt etter å ha bodd og besøkt Pakistan 17 ganger. Jeg oppfatter henne, som Lister skriver, at Mekka-muslimer er frihetssøkende mennesker som i sin religionsutøvelse er private og spirituelle. Det kan jeg tro finnes og at hennes venner er det, selv om det er en gudegitt plikt for muslimer til å forestille og lyve for vantro for å fremme islams sak. Hun skriver i boken sin at gitt den demografiske utviklingen er vårt eneste håp å alliere oss med Mekka-muslimene. Det håpet har ikke jeg.

Det finnes ikke noen egen Mekka-doktrine. Det finnes kun islam der det voldelige Medina-islam overstyrer det ikke-voldelige Mekka-islam. Så lenge Muhammed var svak var han mild og uforsonlig. Etter at han ble fordrevet fra Mekka til Medina vokste han seg sterk og fikk nye beskjeder fra Allah:

Koran 8:39 «Kjemp mot dem til det ikke lenger finnes vantro og, og all religion tilegnes Allah.»

Det finnes 206 passasjer i Koranen som forherliger krig og vold, 25 direkte drapsordrer som Allah meddeler de troende, som «drep dem» eller «hugg hodet av dem». Det er doktrinen der islam står sterkt. Koranens Mekka-vers er «doktrinen» der islam står svakt. Til sammen utgjør det islams doktrine.

I boken irettesetter Storhaug myndigheter for å gjøre Medina-muslimer til talsmenn for muslimer. Ja, det er påfallende og underlig. Er det av uvitenhet, grunnet vår servile, politisk korrekte presse med sine relativiserende, korrupte islameksperter? Bjørn Olav Utvik ved Universitetet i Oslo sammenlignet Det muslimske brorskapet (Medina-muslimer par excellence) med KrF i Lyngdal på 1950-tallet.

Men Mekka-muslimer er fortsatt muslimer. De er kanskje ikke alle like begeistret for sharia og kalifatet, men de er lojale til umma'en, det muslimske samfunnet. Det er naiv uforstand å tro noe annet. Det er dødsstraff etter sharialovene for frafall fra islam. Illojale vil raskt bli stemplet som frafalne, en farlig situasjon for dem å være i dess mer makt våre myndigheter gir Medina-muslimene.

Mine barnebarn skal vite jeg sa ifra.

Edvin Vik