– Det har blitt søkt litt utover natten med frivillige og politi-ressurser, men per nå er det ikke noe aktivt søk da området vi mener er mest interessant, som er Farsund sentrum og omegn, er avsøkt uten at det er gjort funn. Det er derimot store ressurser som jobber videre med etterforskningssporet, og kommer det inn nye opplysninger vil det bli vurdert å utvide søksområdet. Det har også kommet inn tips som etterforskere holder på å sjekke ut for å se om det bringer oss noe videre, sier operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt til Lister24 like over klokken 08 tirsdag morgen.

Og legger til:

– Vi er fortsatt veldig interreset i å få inn tips om observasjoner.

Ifølge operasjonslederen skal frivillige ressurser ha vært med i letingen frem til rundt klokken 01 mens politiet var ute til nærmere 04:30.

Det var klokken 19:45 mandag kveld at politiet gikk ut med informasjon om at de søndag ettermiddag hadde mottatt en bekymringsmelding angående en kvinne som ikke var kommet hjem, og at hun trolig sist var sett sent lørdag kveld. Politiet etterforsker det derfor som en savnetsak, og operativt ble det iverksatt en leteaksjon.

Den savnede blir beskrevet som en kvinne i 30-årene som er ca. 165-170 cm høy, har mørkeblondt skulderlangt hår, og var trolig iført mørke bukser og en mørk skinnjakke eller semsket jakke.

– Har dere fortsatt troa på å finne henne i live?

– Enn så lenge har vi håp og tro på at vedkommende kan bli funnet i live. Hvis vedkommende er på land er det håp om det, men hvis hun har havnet i vannet er sjansen mindre, det sier seg selv, sier Odde.

– Sporløst forsvunnet

Fungerende politistasjonssjef Jan Åge Sakariassen i Farsund og Lyngdal sier at de bruker mye etterforskningskapasitet på saken for å sjekke ut blant annet spor og tips. Men de har foreløpig ingen mistanker om hva som har skjedd henne.

– Hun er sporløst forsvunnet, og vi har ingen opplysninger om hvor hun kan være. De siste opplysningene vi har er at hun sist er observert i området ved Kiwi og gamle Mur & Miljø. Da dette området ikke er langt fra vann må vi eventuelt tenke på om vi etter hvert skal få ned dykkere i området, sier Sakariassen.

Politistasjonssjef Jan Åge Sakariassen forteller at de bruker mye ressurser på saken. Foto: Cecilie Nilsen

Videre jobber de med å sikre seg det de kan av spor.

– Vi driver blant annet med å sikre alt av digitale spor i Farsund sentrum, og jobber med etterforskningsstadier hvor vi søker spor, samtidig som vi enda tar imot og sjekker ut forskjellige typer tips. Så er det enda operative ting vi gjør og vurderer eventuelt å sette i gang en rundspørring så tidlig som mulig. Det er mange arbeidsoppgaver å ta tak i, så vi har mye gjøre, sier Sakariassen.

I tillegg til å blant annet sikre tekniske og operative spor og tar avhør, henter de inn det som finnes av blant annet overvåkningsfilmer i sentrum før disse går tapt.

– Vi bruker mye kapasitet og ressurser på denne saken, og vurderer fortløpende å starte opp letingen igjen. Nå sjekker vi ut masse tips og spor, og jobber på alle plan med etterforskningen, både med operative og digitale spor, sier Sakariassen.