Åpningen av Rekordparkeni Alcoa Miljøpark lørdag utgjør hele det drøyt tre minutter lange innslaget som Ylvis-brødrene og Magnus Devold presenterte på tirsdagens sending. Rundt 5.000 mennesker var som kjent til stede på åpningen. Folkehavet vies stor oppmerksomhet i innslaget. Her er det gode sjanser for å se seg selv – eller i hvert fall noen en kjenner som var til stede på åpningen.

– Magnus Devold åpnet sin egen rekordpark på Lista på lørdag. Gratulerer. Var du fornøyd med åpningen? ville Vegard Ylvisåker vite i kveldens «I kveld med Ylvis – LIVE» på TVNorge.

– Jeg var rekordfornøyd. Det kom nesten 4.000 mennesker. Det har aldri vært så mange mennesker i en rekordpark på samme tid noe sted i verden, så jeg er rekordstolt av meg selv, sa Devold før selve innslaget ble vist.

Også vår dekning av begivenheten her på Lister24 vies oppmerksomhet i innslaget. Et par klipp fra våre reportasjer er klippet inn i Ylvis-sendingen. Blant annet trekkes lyngdølen Alf Hagens skepsis til kompas konsistens og farge – og muligheten for at denne rekorden kan bli godkjent – inn som et vesentlig element.

Hvorvidt de tre rekordene blir stående eller ei, er ikke Ylvis-reporter og Lista-elsker så opptatt av. Han slår fast at rekordene er slått. Og er stolt over det han har fått til på Lista. Og han regner med at Rekordparken vil sikre hans ettermæle. Hva folk vil minnes han for munner ut i følgende punch-line i innslaget:

– Det eneste som var større enn sparken han bygget, var hans hjerte!

Bård Ylvisåker hadde avslutningsvis en oppfordring til Lista vedrørende Devold:

– Spør du meg, så burde Lista med en gang skape en rekordstor statue av ham, og plassere den sentralt på Lista.