Det var om kvelden fredag 21. november i fjor at totenmannen kjørte på biskopen på E18 i Kristiansand.

– Jeg lå i 80 kilometer i timen og vi hadde nettopp passert Varoddbrua. Jeg kom fra bispevisitas i Kragerø. Ved Vollevannet ved innkjørselen til Ålefjær kjenner jeg at bilen får et voldsomt støt bakfra. Så forsøker jeg å styre bilen inn mot midtrabatten. Deretter mistet jeg bevisstheten en liten stund, sa biskop Reinertsen, fra Farsund, til Lister24 etter ulykken.

Rundt en time etter ulykken skal 40-åringen ha ranet til seg en sykehusambulanse ved å slå og/eller dytte og/eller dra en ambulansesjåfør ut av ambulansen slik at hun falt i asfalten.

Det var mistanke om kjøring i ruset tilstand, og nå foreligger tiltalebeslutningen fra Statsadvokatene i Agder, der det heter at mannens alkoholkonsentrasjon i blodet ble målt til 1,39 promille en stund etter hendelsene. Ifølge Promille.no vil en slik mengde alkohol føre til svekkelse av reaksjonstid, motorikk, balanseevne og taleevne.

Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort.

I tiltalebeslutningen står det at han kjørte med en etter forholdene for høy hastighet. Han foretok flere hensynsløse forbikjøringen før han kjørte på biskopens bil bakfra. Det ga store skader på begge kjøretøyene, samt lettere personskader på biskopen og en passasjer Reinertsen hadde med seg.

Saken er berammet til 18. juni i Kristiansand tingrett.