Det har et enstemmig Kvinesdal formannskap nylig vedtatt - i tråd med rådmannens innstilling.

Gebyrgrunnlaget for forbruksgebyret på avløp krediteres med 3.746 kubikkmeter, men tilsvarende grunnlag for vann på 3.896 kubikkmeter opprettholdes.

Den aktuelle beboeren hadde en større vannlekkasje på sin private vannledning og søkte derfor om ettergivelse av regningen for vann og avløp. I søknaden opplyser beboeren at han i mars i fjor opparbeidet gårdsplassen og at han i august oppdaget at det var en vannlekkasje i dette området. Han hadde inntil da ikke hatt noen indikasjoner på at det var noen lekkasje.

Søknaden ble behandlet av Teknisk drift, og han fikk ettergitt avløpsdelen av fakturaen, men med fratrekk for et normalforbruk på 150 kubikkmeter. Avløpsregningen ble dermed redusert med 3.746 kubikkmeter, noe som tilsvarer 68.214 kroner. Kravet for vannforbruket - som beboeren altså må betale - tilsvarer 45.115 kroner.

– Praksis har vært at når abonnementer har hatt lekkasje på sine private vannledninger, har de måtte betale for vannforbruket de har hatt, men har fått ettergitt for forbruksgebyret på avløp. Dette er også gjort i denne saken. Begrunnelsen er at vannet fra en vannlekkasje ikke belaster det kommunale renseanleggene. Drikkevannet er imidlertid brukt, selv om dette skyldes en lekkasje. Det kreves derfor betaling for dette, heter det i rådmannens saksutredning.