– Nei, jeg er ikke så opptatt av å få mer farge i ansiktet. Jeg er mest opptatt av å spille, sier 13 år gamle Ruben Bauer.

– Men det er dårlig med jenter her?

– Det er bare gutter. Går greit det. Vi er jo her for å game. Det eneste jeg må klage på er at det er litt dårlig med mat her. Jeg kan sikkert spise to «Grandiosaer» , svarer kvindølen.

Første gang på tre år

Gardinene og persiennene forsøker å stenge ute mest mulig av dagslyset fra å komme inn i Sal 2 i Kvinesdal kulturhus. Noen har satt seg til maskinene sine igjen for å spille eller oppdatere maskinene sine. Andre har derimot lagt stolryggene så langt bakover som mulig og trukket hettegenseren godt over ører og øyner for å lure til seg litt søvn.

Ådne Gyland (nærmest) og Jonas Madsen Rosseland har satt seg bak tastaturet på maskinene sine igjen. Frem til tirsdag ettermiddag er 50 gutter samlet på årets LAN Kvinesdal. Foto: Torrey Enoksen
Denne dataspilleren har inntatt sovende stilling.
– Det var Grandiosa på tilbud. Vi har fått fatt i 25 stykker, sier Ådne Gyland.

For første gang på tre år arrangeres det datafest i forkant av påskehøytiden i Kvinesdal kulturhus. Rundt 50 ungdommer har siden søndag kveld sittet eller ligget ved datakonsollene og maskinene sine.

De aller fleste av deltakerne som har inntatt salen er fra Kvinesdal, men det er også innslag av deltakere fra Flekkefjord og Lista.

– Vi er ungdommer som står bak arrangementet. Vi mente det var på tide at det ble arrangert et dataparty i kulturhuset. Sist var i 2015. Derfor kom vi på LAN Kvinesdal. Det går mest i spill og nettverk. Dessverre har vi hatt litt problemer med nettverket her på Kulturhuset, men vi er fornøyde, sier Ådne Gyland (17).

Skal «døgne»

Fire ungdommer, alle fra Kvinesdal står for organiseringen av arrangementet i Sal2. Flere hundre meter med datakabel og strømledninger er strukket ut mellom bordene og stasjonene de har opprettet.

Når Lister ankommer salen, strømmer countrymusikk ut av høytalerene like bak langbordet som de ansvarlige for datapartyet har plassert seg.

– Det er veldig sosialt å være på dataparty. Vi samles her for å spille og lære av hverandre, sier Jonas Madsen Rosseland som er en av de fire som står bak.

– Jeg har vært oppe i hele natt og deltatt på aktivitetene. Planen er at jeg skal holde meg våken til natten også, slik at det blir to døgn, sier Gyland.

13 år gamle Ruben Bauer er en av de yngste deltakerne på LAN Kvinesdal. Her følger han med på spillet som noen gutter på et annet bord holder på med.