Dette opplyser Kvinesdal Sparebank i en pressemelding.

– Vidar Torsøe har sagt opp sin stilling som banksjef i Kvinesdal Sparebank. Nåværende banksjef Vidar Torsøe har takket ja til stillingen som administrerende direktør i Birkeland Bruk AS, forteller styreleder i sparebanken, Arne Gravdal.

Spennende og vemodig

– Det er klart det blir veldig spennende med nye muligheter i en for meg ny bransje. Men samtidig er det vemodig å gi seg i Kvinesdal Sparebank etter ganske kort tid. Både styret og jeg hadde et betraktelig lengre perspektiv på tilværelsen enn det som ble fasiten, begrunner Torsøe.

Styret beklager, men tar til etterretning at han har valgt å forlate stillingen og vil om kort tid starte prosessen med å finne Torsøes etterfølger, ifølge styreleder Arne Gravdal.

– Takknemlig

– Jeg er takknemlig for den tilliten styret har vist meg, det gode samarbeidet og for å ha fått jobbe med så flotte folk til det beste for våre kunder. Bankens finansielle status er god og vi er godt skodd til å oppfylle vår rolle som finansiell medspiller i våre utpekte markeder, forklarer Torsøe, som fortsatt skal være banksjef noen måneder til. Før han ble ansatt som banksjef i Kvinesdal var Torsøe rådmann i Farsund.

Han sier til avisen at tilbudet om å bli administrerende direktør i Birkeland bruk rett og slett ble for spennende.

– Det er overhodet ikke noe galt i å jobbe i bank. Her er et godt arbeidsmiljø og bra på alle måter. Men utover senhøsten spesielt, merket jeg at jeg var ferdig med å jobbe i operativ bank. Jeg har jo tidligere jobbet 12 år i denne bransjen, sier Vidar Torsøe.

Han har seks måneders oppsigelsestid, og ser for seg at han for alvor begynner å jobbe på Birkeland bruk i august.

Hjørnestensbedrift

– Trebransjen i Lister er spennende, samtidig som den er i stor endring. Byggvell, som vi forhandler med, spenner seg jo dessuten fra Sola i vest til Vennesla i øst, sier han.

Han poengterer dessuten at det er del utfordringer fremover, ikke minst innenfor ledelse.

– Birkeland bruk er jo også en hjørnestensbedrift, i hvert fall i Lyngdal. De har om lag 100 årsverk og omsetter for rundt 400 millioner, sier den avtroppende banksjefen.

– Har årene som rådmann i Farsund påvirket deg i forhold til å ta dette valget?

– Ja, det tror jeg. Alt man gjør påvirker en. Som rådmann er det tidvis veldig hektisk, men jeg lærte uhorvelig mye. Og det er klart at erfaringene en får påvirker en når man gjør sine valg, sier Vidar Torsøe.