Den grove voldsepisoden skjedde i en privatbolig i Farsund torsdag 11. mai i fjor.

Flere ansiktsbrudd

Ifølge tiltalebeslutningen, som er tatt ut av statsadvokat Jan Tallaksen i Agder statsadvokatembeter, skal 40-åringen fra Kvinesdal ha slått farsundsmannen en eller flere ganger i ansiktet med knyttet hånd. Disse slagene gjorde at fornærmede fikk flere brudd i ansiktsskjelettet på venstre side, herunder i kinnbihulen, kinnbensknuten og øyehulen. Han fikk også brudd i nesebenet med feilstilling mot høyre. Skaden førte til at farsundsmannen måtte få nesebenet lagt tilbake. Han måtte også opereres med innsettelse av plater i venstre tinning.

I tiltalen vektlegges det fra statsadvokatens side at kroppsskaden som farsundsmannen ble påført er grov fordi det særlig legges vekt på at den har hatt til følge uhelbredelig lyte eller skade, sykdom eller arbeidsudyktighet av noen varighet eller sterk smerte og betydelig skade.

Slo igjen

Denne hendelsen er imidlertid ikke den eneste voldsepisoden kvindølen nå er tiltalt for. Lørdag 17. juni i fjor skal han ha slått fra seg igjen - denne gangen i en privatbolig i Kvinesdal.

Ifølge tiltalebeslutningen skal 40-åringen ha tatt kvelertak på en navngitt annen kvindøl. Deretter skal tiltalte ha slått samme mann i ansiktet med knyttet eller flat hånd slik at offeret fikk et kutt i leppa som måtte sys med ett sting.

Stanset med spikermatte

Tiltalen omfattes også at ett tilfelle av kjøring i narkorus. Det skjedde søndag 20. august i fjor ved halv elleve-tiden på kvelden. Kjøringen foregikk på E39 i Lyngdal og det fremgår av tiltalen at kvindølen også unnlot å stanse for politiet da det ble gitt tegn om dette. Politiet måtte ta opp forfølgelse av 40-åringens bil og til slutt stoppe ham ved bruk av spikermatte.

Kvindølen hadde heller ikke gyldig førerkort da den sistnevnte episoden fant sted. Bilen han kjørte var dessuten uten lovlige kjennemerker.

Sjokolader og grillpølser

Endelig er 40-åringen tiltalt for et tyveri fra Rema 1000s butikk på Berge terrasse i Lyngdal mandag 3. april i fjor. Utbyttet ble fire melkesjokolader og en pakke grillpølser til en samlet verdi av 177 kroner.

Statsadvokat Tallaksen har tatt forbehold om at det vil nedlagt påstand om erstatning og oppreisning til de to voldsofrene i denne saken når den kommer opp til behandling i Lister tingrett tirsdag 22. mai.

40-åringen må også være forberedt på å få ny sperrefrist for retten til å føre førerkortpliktig motorvogn.