Det er sjuende året på rad at Tenorane og Steffen Horn turnerer med konsertforestillingen «Så ha ei god jul, då!»

I år har forestillingen blitt ytterligere skjerpet, og det til tross for at fjorårets mottakelse var strålende over hele landet.

«Som de begeistret»...»Det var så vakkert at vi fikk tårer i øynene» skrev Namdalsavisa. «Glitrende julekonsert... Steffen Horn briljerer med pasjon på piano», het det i Bømlonytt, mens Halden Arbeiderblad karakteriserte forestillingen som «elegant og stilfull».

Ord som «humørfylt» og «mektig» gikk igjen i kritikkene.

OG HER ligger kanskje nøkkelen til suksessen: Tenorane tar julens mektige budskap på alvor, men hele tiden med et glimt i øyet. Og de står i trygt plantet midt i en god tradisjon. Få fenomener har inspirert komponister og tekstforfattere i så sterk grad som jula. Ja, det er ikke en overdrivelse å si at selve juletradisjonen først og fremst blir formidlet og blir holdt ved lag gjennom toner og ord. Hva hadde jula vært uten sangene som hører til?

I spennet mellom «Så går vi rundt om en enebærbusk» og Bachs «Juleoratorium», fra Puccini til Prøysen og Presley, puster Tenorane sølvstøv over alle som sårt trenger en pause i hverdagene - en pause for glede og fred og løsslluppen, leken latter. Alt pakket inn i lekre musikalske arrangementer.

TENORANE er i ferd med å etablere seg som en av landets beste sangtrioer.

Gruppa består av Henrik Hundsnes, Hallar Djupvik og Aasmund Kaldestad med den eminente Steffen Horn på piano. Eller «han som får tangentene til å smile», som han også har blitt karakterisert.

Nå kaster de fire musikalske herrene seg altså, med høyt humør, over kjente og mindre kjente julesanger, i håp om å bidra til å strø musikalsk, glitrende glede over julefeiringen.

Tenorane og pianist Steffen Horn synger og spiller i Kvinesdal kulturhus fredag 8. desember og i Lyngdal kulturhus lørdag 9. desember. Foto: Vibeke Havenstrøm/ MA fotografe