– Vi startet opp med første møte i kommunekomitéen i slutten av mai i år. Lag og foreninger har jobbet med å skaffe bøssebærere, og vi har sendt ut diverse informasjonsmateriell til skolene. Vi har likevel fortsatt to områder igjen å dekke opp med bøssebærere og rodeledere, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug til Kvinesdal24.

I området «Lervika til Farmonen» mangler en rodeleder og åtte bøssebærere, og i området «Austerdalen» hvor mangler en rodeleder og ni bøssebærere.

– Vi håper å få nok bøssebærere her til å få full bøssebærerdekning i hele kommunen, sier ordføreren.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug delte under onsdagens formannskapsmøte ut strikketøy til medlemmene. Foto: Janne Hersvik, Kvinesdal kommune

Når bøssebærerne banker på døren, håper han at innbyggerne stiller opp

– Vi håper og tror på en god givervilje. Det har innbyggerne, næringsliv og handelsstand også vist tidligere år. Så har vi et klart mål om at hver husstand skal få besøk av en bøssebærer, sier Kvinlaug.

I anledning TV-aksjonen overrasket ordføreren onsdag formiddag formannskapet med å dele ut garn, oppskrift og pinner til hvert medlem, og oppfordret dem til å strikke for et varmere samfunn.

– Markeringen i formannskapsmøtet var i anledning «Oransje sjerf-aksjonen», forteller Kvinlaug.

Det er også muligheter til å stikke innom servicekontoret for å delta i strikking av skjerf som varmer.

– I tillegg har voksenopplæringen et spennende arrangement i neste måned, og skoler er i gang med ulike aktiviteter. Vi vil også som tidligere gjennomføre næringslivsstafetten, forteller Kvinlaug.

Oppfordringen til innbyggerne er klar.

– Ta godt imot bøssebærerne som kommer på aksjonsdagen! Vi trenger noen flere bøssebærere per nå, så det er fint om noen kunne tenke seg å hjelpe til. Ta da kontakt med servicetorget, avslutter Kvinlaug.

Formannskapet i Kvinesdal har blitt oppfordret til å strikke i tiden som kommer. Foto: Janne Hersvik, Kvinesdal kommune
Formannskapet i Kvinesdal har blitt oppfordret til å strikke i tiden som kommer. Foto: Janne Hersvik, Kvinesdal kommune