Det opplyser Kvinesdals ordfører, Per Sverre Kvinlaug, overfor avisen Agder.

At lystunnelen er en ny, spektakulær gave til Kvinesdal kommunes og Lister-regionens befolkning, ble offentliggjort mandag. Gaven finansieres som et spleiselag mellom kommunen og lokalbankene Kvinesdal Sparebank og Flekkefjord Sparebank.

Prisen ble ikke offentliggjort på mandagens pressekonferanse. Ordfører Kvinlaug sier til Agder at det skyldes at det var Handelshuset Kvinesdal som står som innkjøper. Han forteller imidlertid at kommunens del er på 350.000 kroner. Det finansieres via sentrumsfondet.

– Jeg er veldig opptatt av åpenhet og har ikke noe problem med å gå ut med aktuelle summer, men det var ikke det som var det store spørsmålet under presentasjonen av prosjektet, uttaler ordføreren til avisen.

Bankene har sammen bidratt med 150.000 kroner.

Leder i Handelshuset Kvinesdal, Åse G. Versland, sier til Agder at grunnen til at prisen ikke ble offentliggjort, var fordi man ikke ønsket at dtet skulle være hovedfokus. Hun sier at Handelshuset har bidratt med mange timer til prosjektet.

Det blir ingen årlige utgifter til monteringen av lystunnelen.

– Nei, det er lagd som rammer som vi kan montere selv. Det er god kvalitet og samme «serie» som i julekalenderen på rådhuset, sier Versland til Agder.