– Vi har fått rapporter og mottatt søknad om fellingstillatelse på ulv. Vi har gitt tillatelse på felling av en ulv i kommunene Lyngdal, Kvinesdal, Hægebostad og Åseral fra og med torsdag 8. august og frem til torsdag 22. august, sier seniorrådgiver Bjørn Stokke hos Fylkesmannen i Agder.

Sikker på ulv

Inne i heieområdene mellom Hægebostad, Kvinesdal og Eiken er det for tiden flere tusen sau på beite i noen av de beste beiteområdene i landet.

Etter det Lister erfarer, skal dyrene frem til for kort tid siden ikke ha vært utsatt for rovdyr. For rundt en uke siden skal en sauebonde ha oppdaget bitemerker etter et eller flere rovdyr på sau som lå hardt skadet eller var døde. Skadene på flere av dyrene er tyder på ulv i området.

Dette sauekadaveret har tydelige spor etter bitt fra ulv. Foto: Privat

– Statens Naturoppsyn har foretatt inspeksjon av området, og på to av sauene er det antatt sikkert at det ulv som har tatt dem. På seks dyr vi har fått rapporter om er vi usikre på om det er ulv som har vært på ferde. Det er også funnet kadavre inne i området, sier Stokke.

Sauerikt

– Hvor mange dyr er det snakk om totalt? Ifølge kilder Lister har vært i kontakt med kan det være snakk om over 20 dyr som kan ha blitt angrepet av ulven?

– Vi kan ikke bekrefte hvor mange dyr som er tatt, men heieområdene i disse fire kommunene er sauerike områder, forteller Stokke